Majoritatea oamenilor asociaza consumul de dulciuri cu un nivel ridicat al glicemiei. Exista oameni care consuma foarte rar dulciuri, dar se confrunta cu un nivel prea mare al glicemiei din sange. In realitate, unele obiceiuri de viata pot avea un impact negativ asupra acesteia.
Da-i skip la micul dejun
Nu este o noutate ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si trebuie sa fie si consistenta. Lipsa primei mese din zi contribuie la cresterea nivelului de glicemie, chiar daca servim pranzul si cina, arata datele de la Centers for Disease Control and Prevention din SUA. Incercati sa va formati obiceiuri sanatoase si sa includeti micul dejun in stilul de viata.
Consumul de cafea
Este considerata un fel de elixir al energiei, consumata cu precadere la micul dejun. Oamenii care sufera de diabet ar trebui sa (mai) renunte la cafea deoarece cofeina actioneaza asupra mecanismelor care ridica nivelul glicemiei.
Nu dormi suficient
Somnul este vital pentru corp si minte. In lipsa lui, insulina este folosita ineficient de catre origanism. Prin urmare, nivelul glicemiei va creste.
Afectiuni gingivale
Ce treaba are una cu alta? Potrivit Asociatiei Stomatologice America, bolile netratate ale gingiilor pot accentua riscul de cresere a nivelului de zahar din sange. Pe termen lung, persoanele in cauza devin predispuse la diabet de tip 2.
Nu bei apa
Lipsa apei nu duce doar la deshidratare, ci si la cresterea nivelului de zahar din sange. Mai putin apa in corp inseamna o concentratie mai mare a zaharului din sange. In schimb, o glicemie ridicata conduce si la urinari frecvente.