Cele mai recente actualizări ale politicii de confidențialitate a Google dezvăluie că Google poate folosi orice informație publică disponibilă pentru a-și instrui diferitele produse și servicii AI.
Google a făcut actualizări ale politicii sale de confidențialitate care îi permit acum să preia orice date disponibile public și să le folosească în scopuri de instruire în domeniul inteligenței artificiale (AI).
Actualizarea politicii de confidențialitate a companiei a venit pe 1 iulie și poate fi comparată cu versiunile anterioare ale politicii printr-un link publicat pe pagina de actualizare a site-ului.
În cea mai recentă versiune, pot fi observate modificări care includ adăugarea modelelor AI Google, a capabilităților Bard și Cloud AI, la serviciile pe care le poate antrena folosind „informații care sunt disponibile public online” sau din „alte surse publice”.
Actualizarea politicii deduce că Google explică acum publicului și utilizatorilor săi că orice este încărcat public online ar putea fi folosit în procesele sale de formare cu sistemele AI actuale și viitoare pe care le dezvoltă.
Detalii despre noile actualizări făcute de Google
Această actualizare de la Google vine la scurt timp după ce OpenAI, dezvoltatorul popularului chatbot AI ChatGPT, a fost acuzat de un proces colectiv în California, pentru presupusa răpire a informațiilor private de la utilizatori prin internet.
Procesul susține că OpenAI a folosit date din milioane de comentarii de pe rețelele sociale, bloguri, Wikipedia și alte informații personale de la utilizatori pentru a instrui ChatGPT fără a obține mai întâi consimțământul pentru a face acest lucru. Procesul concluzionează că acest lucru, prin urmare, a încălcat drepturile de autor și drepturile de confidențialitate a milioane de utilizatori de pe internet.
Modificarea recentă a Twitter a numărului de tweet-uri pe care utilizatorii le pot accesa în funcție de starea lor de verificare a contului a provocat zvonuri pe internet că aceasta a fost impusă parțial din cauza răzuirii datelor AI.
Documentele dezvoltatorilor Twitter arată că au fost impuse limite de rată ca metodă de gestionare a volumului de solicitări făcute către interfața programului de aplicații Twitter.
Elon Musk, proprietarul și fostul CEO al Twitter, a postat recent pe Twitter despre „obținerea de date jefuite atât de mult încât degradarea serviciului pentru utilizatorii normali”.
Articol recomandat: NFT – Cum să cumpărați fără a deține cripto ?
Sursa: cointelegraph.com
Sursa imagine: techmonitor.ai