Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Între serviciu, familie, treburi administrative, somn și momente de relaxare, ne străduim să găsim motivația pentru a face și ceva mișcare, lucru atât de util și necesar pentru organismul nostru.

Cu siguranță am fost puși cu toții în situația în care ne-am întrebat dacă este mai bine să începem programul de «ardere de calorii» la prima oră a dimineții, sau mai degrabă la finalul zilei, după ce ați terminat programul de lucru? Ambele variante au beneficii clare asupra sănătății, însă pentru mulți dintre noi, momentul ideal de făcut mișcare nu înseamnă câte calorii ardem sau câte greutăți ridicăm, ci despre cum ne simțim după ce facem exercițiile și cât de bine se încadrează acestea în programul zilnic.

Astfel, putem afirma cu siguranță că cel mai bun moment în care să facem mișcare este atunci când putem

Pentru că nu avem cu toții același program și ritm de viață, mulți dintre noi nu putem aloca 90 de minute dimineața pentru mișcare, urmate de smoothie-uri sănătoase și 20 de minute de Yoga.

Dacă programul vă permite să faceți mișcare numai dimineața, atunci acesta este momentul perfect. Dacă dimpotrivă puteți aloca maxim 20 de minute înainte de somn pentru a face câteva exerciții, este la fel de bine. Singura condiție este să aveți constanță.

De exemplu, dacă sunteți genul de persoană care își poate face timp pentru cele 20 de minute de mișcare înainte de somn, însă în multe dintre seri preferați să nu le faceți, poate ar fi mai bine să luați în calcul un program de mișcare de dimineața.

Studiile de specialitate au demonstrat că organismul nostru se poate adapta la un program constant de exerciții și în acest fel veți putea observa rezultate clare dacă încercați să slăbiți sau să vă tonifiati musculatura.

Beneficiile exercițiilor făcute dimineața

Persoanele care fac mișcare dimineața au o consistență mai mare, pentru simplul fapt că nu prea au scuze să nu o facă. Dacă vă treziți la prima ora a dimineții, nu puteți amâna sesiunea de mișcare pentru seara, deoarece trebuie să începeți imediat după programul zilei.

Să vă treziți devreme dimineața poate fi dificil la început, însă studiile au arătat că mișcarea de dimineața îmbunătățește ritmul cardiac, astfel încât corpul nostru este energic dimineața și mai obosit seara, motiv pentru care veți adormi mai ușor. Astfel, se adeverește faptul că mișcarea de dimineața asigură o calitate mai bună a somnului.

Atunci când facem sport pe stomacul gol, ardem mai multe calorii decât după ce am mâncat. Acest lucru se întâmplă deoarece organismul folosește resursele de grăsime déjà acumulate, în loc de mâncarea proaspăt ingerată.

De asemenea, un alt beneficiu este acela al îmbunătățirii nivelului energiei, concentrării și puterii de decizie.

Beneficiile exercițiilor făcute după-amiaza și seara

Multe persoane sunt mai energice în a doua parte a zilei. Forța musculară, flexibilitatea și rezistente sunt mult mai puternice în partea a doua a zilei, față de dimineața.

De asemenea, un alt avantaj este că musculatura se încălzește pe durata zilei și tot aceasta este perioada în care corpul produce testosteron, atât de important pentru puterea mușchilor.

Exercițiile fizice practicate după-amiaza sau seara pot avea un efect destresant și drept urmare, vă pot îmbunătăți calitatea somnului.

Recomandari