Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Începutul unei zile oferă o oportunitate unică de a-ți antrena creierul către succes și a te simți energizat și fericit. Iată cateva obiceiuri pentru dimineață prin care poți profita de acceastă ora plină de potențial.

Pentru a începe ziua cât mai bine, introdu o rutină de dimineață ce este în totalitate în favoarea ta.

Idealul este să folosim cele mai puternice și rapide unelte, ce ne ajută să setăm creierul pentru a funcționa în cel mai motivat și productiv mod.

Crearea unei practici dimineața te poate ajuta să profiți și de beneficiile unui ritual: Studiile arată că persoanele care practică lucruri repetate ce au un anumit sens pentru ele, se simt mai în control și pot face față mai bine stresului și anxietății.

Încearcă ideile propuse pentru rutina de dimineață (sau alege-le pe cele care ți se potrivesc) pentru a creea gândirea ce-ți va alimenta următoarele 12 ore.

Privește partea „luminată”

Expunerea nervului optic către lumină activează creșterea nivelului de cortizol din sistemul nervos, eliberând neurotransmitători ce te energizează, peptide și hormoni, inclusiv adrenalina, dopamină, serotonină și testosteron.

Nivelurile cortizonului și testosteronului sunt în mod natural mai mari dimineata, însă expunerea nervului optic la lumină este butonul de pornire îndelungat, necesar creierului pentru a rămâne în modul alert pe parcursul zilei. Deschide draperiile sau jaluzelele imediat cum te trezești și bea cafeaua sau smoothie-ul la geam sau pe terasă. Lumina naturală este cea mai potrivită în acest caz, deoarece soarele este cel mai intens factor de a trezi starea de alertă.

Imaginează-ți o zi de succes

Vizualizarea ne ajută să ne formăm în minte imagini ce nu au fost experimentate sau percepute la nivel senzorial, dar pe care poate le-au văzut la alte persoane și vrei să le imiți. Iar atunci când îți imaginezi ceva, pui fundațiile ca acel lucru să se îmtâmple și în viața reală. Studii efectuate cu un RMN arată că răspunsul neuronal este același atunci când experimentăm ceva și atunci când de imaginăm ca o facem.

Tehnici de vizualizare, cum ar fi imaginarea unui eveniment și cum ai dori să se desășoare, sau că ai avea unele calități pe care le admiri la persoanele din jur, sau chiar că faci cele mai bune decizii legate de alimentația ta, au fost demonstrate ca fiind extrem de eficiente pentru îmbunătățirea performanțelor în sport, muncă, aspirații personale și la construirea încrederii de sine și a atenției. (O aplicatie ce te poate ajuta este Headspace)

Ridică-te și începe mișcarea

Sportul dimineața devreme aduce cu el o multitudine de beneficii asupra minții și corpului, ce durează întreaga zi. Extercițiile fizice inundă creierul cu serotonină și dopamină, hormoni ce ajută la concentrare și buna dispoziție.

Un alt motiv pentru care este bine să faci sport dimineața: Acest lucru transmite creierului că ești activ și senzația se va menține de-a lungul zilei. Dopamina este un premiu chimic. Cu cât e mai abundentă, cu atât vei vrea să faci mai multe lucruri ce o simulează. Este dovedit că, cu cât faci mai multă mișcare, cu atât ești mai motivat să te miști în continuare. Un studiu arată că persoanele care fac sport 30 de minute dimineața și se misca cel putin 3 minute o data la jumătate de oră pe parcursul zilei, sunt mai concentrați, mai organizați și mai buni la a plănui lucruri și a lua decizii.

Ieși din casă

Dacă ești o persoană care deschide ochii și se gândește imediat la lista cu lucruri de făcut, Mama Natură te poate ajuta să pui frâna acestui ritm alert. Statul în natură – udautl grădinii, plimbarea în parc etc – activează sistemul nervos parasimpatic și ne ajută să ne simțim calmi și relaxați.

Un anumit nivel de stres si cortizol sunt ok pentru a ne ține activi pe parcursul zilei, însă ideal este să le imperechem cu o senzație de calmitate, pentru a putea continua ziua într-un mod pozitiv. Doar dacă auzim refrene ale naturii ne poate fi de folos: studii arată că sunete ale naturii, ca picăturile de ploaie sau foșnăitul de frunze, scad nivelul de stres, îmbunătățesc starea, calmează durerile și măresc performanța.

Recomandari