Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Toamna incepe sa isi intre serios in drepturi, iar vremea a inceput sa fie mai rece. Ne aflam intr-o perioada cu dimineti reci si dupa amiezi calde. Cuvantul toamnei este imunitate, iar azi am pregatit un articol despre 5 vitamine esentiale pentru organism in acest anotimp si nu numai.

Nimeni nu vrea sa fie racit, sa se simta rau sau sa ia medicamente. Cu putina atentie iti poti intari imunitatea si vei reusi sa fentezi orice raceala.

1. Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant care protejeaza corpul impotriva unor afectiuni precum bolile cardiovasculare. Este un mit ca aceasta previne raceala. Daca inevitabilul s-a produs si ai racit, aportul de vitamina C din organsim va reduce mult din intensitatea simptomelor de raceala. In plus, ajuta la o mai buna absorbite a fierului in organism.

Surse naturale de vitamina C: lamai, portocale, grapfruit, kiwi, fructe de padure, varza, brocoli, fasole verde, cartofi.

2. Fier

Este vital in procesul de formare a globulelor rosii care transporta oxigenul catre toate celulele din organism. Un nivel bun de fier iti ofera energie, vitalitate, dar si o mai buna activitate a creierului, implicit a celulelor nervoase. Lipsa de fier se traduce prin stari anemice, letargie si moleseala cauzate de neoxigenarea corespunzatoare a celulelor. Nu exagerati! Un aport mult prea mare de fier conduce la distrugerea organelor interne. Totul cu masura si echilibru!

Surse naturale de fier: carne rosie, cereale, oua, fasole, linte, fructe confiate.

3. Vitamina A

Intareste sistemul imunitar, sporeste acuitatea vizuala si are grija de tesuturile din corp. Surse naturale de vitamina A: lapte, galbenus de ou, ficat, hering, ton, sardine, morcovi, rosii, legume cu frunze verzi, mango, caise.

4. Vitamina E

Este un antioxidant care ofera protectie membranei celulelor. De asemenea, are un rol important in lupta cu bolile cardiovasculare si chiar cu cancerul. Surse naturale de vitamina E: nuci, alune, brocoli, spanac, varza.

 

 

 

 

Care sunt vitaminele tale preferate? Din ce surse le asimilezi?

Recomandari