În ultimii ani, tot mai multe tipuri de lapte au apărut pe rafturile magazinelor și în cafenele. În prezent există lapte de soia, de migdale, de cocos, urmate de unele mai nisate cum ar fi cel de macadamia și de alune.

Ulterior, a apărut laptele de ovăz, ridicând puțin standardele cunoscătorilor. Acesta are o consistență cremoasă, similară cu a laptelui de vacă, fiind o alternativă excelentă chiar și pentru cei mai pretențioși.

A apărut însă un nou jucător pe piață: laptele de cartofi.

Acest tip de lapte a fost inventat de o companie care produce tot felul de preparate pentru vegani. Acesta vine în 3 variante: cea originală, de servit cu cereale, Barista care poate fi utilizată împreună cu băuturile calde, precum și varianta neindulcita.

Această varianta de lapte a mai fost încercată în 2015 de către cei de la Veggemo, fiind într-o combinație de cassava și cartofi, însă au dispărut destul de repede de pe piață.

Compania care produce acest tip de lapte este originară din Suedia și momentan îl poate livra numai prin intermediul Amazon, în Marea Britanie.

Pentru cei interesați cu adevărat de acest preparat este bine de știut că el se poate pregăti și acasă.

Tot ceea ce trebuie sunt 5 ingrediente și un blender, prin intermediul cărora puteți obține un produs gustos și inedit.

Mai întâi fierbeți un cartof fără coajă, până devine moale, însă nu se dezintegrează, în 3 cești de apă cu puțină sare. Cu ajutorul unui polonic, scoateți cartoful din vas, dar păstrați apa în care acesta a fiert. Adăugați apa caldă pentru a completa cantitatea de 4 cesti. Dacă doriți să adaugați arome, este posibil: puteți adăuga câteva picături de extract de vanilie, o mână de migdale tăiate bucăți, sau o cantitate mică de îndulcitor în apă. Adaugați cartoful fiert și apă caldă în blender și mixați la viteza cea mai mare pentru aproximativ 5 minute. Strecurați apoi mixul de cartofi printr-un tifon, păstrând lichidul care se scurge și care vă fi laptele de cartofi. Puneți la frigider pentru câteva zile și folosiți-l precum alte variante de lapte. Acest tip de lapte poate fi folosit cu cereale sau adăugate băuturilor calde sau în smoothie-uri.

În același fel se pot folosi și cartofi dulci, în cazul în care vă interesează o variantă mai dulce.

Recomandari