Dacia Spring este o masina foarte accesibila din segmentul electricelor, iar cei de la Renault si-au propus sa vanda mai mult decat Tesla. Pretul redus poate fi un factor decisiv in achizitia unui automobil electric in detrimentul unuia cu motor termic.

Listele de pre-comenzi vor fi deschise la nivel european in luna martie 2021, iar primele livrari se vor efectua abia in toamna anului viitor.

Bateria este inclusa in pachet

Renault s-a laudat cu cea mai ieftina masina electrica, iar printre soferi au aparut zvonuri conform carora masina va fi livrata baterie, iar bateria se achita separata. Nici vorba de asa ceva! Masina vine cu o baterie de 280 de kilograme si capacitate de 26,8 kWh. Autonomia mixta este de 225 km, iar daca circuli in medie 30 de km pe zi, aceasta ar trebui sa te tina cam 1 saptamana.

 

Dacia Spring va fi produsa in China

Ei bine, pentru cei care se asteptau ca Dacia Spring sa iasa pe portile fabricii de la Mioveni, se inseala. Primul automobil electric va fi made in China. Constructorul a recurs la acest compromis deoarece infrastructura modelului Renault K-ZE este acolo.

 

 

„Atat noile generatii Sandero si Logan, lansate de curand, cat si Dacia Spring ofera un nivel foarte ridicat al sigurantei structurale la impact si sunt adaptate la toate cerintele si standardele pietei europene. Cand vine vorba de teste Euro NCAP, Dacia se pozitioneaza insa diferit la nivelul sigurantei active. Nu vrem sa mergem prea departe cand vine vorba de sisteme de siguranta active, chiar daca Spring ofera franare automata de urgenta, de exemplu. Dar masina a fost imbunatatita structural pentru a face fata implicit la noul test car-to-car pe care Euro NCAP il va cere de acum”, au declarat reprezentatii Dacia pentru Automarket.

Cu alte cuvinte Dacia este o masina mai sigura ca inainte, dar nu cea mai sigura de pe piata. Spring va fi mai sigur decat K-ZE deoarece au fost aduse modificari structurale care vizeaza ranforsarea partilor frontale si laterale.

Dacia Spring ar putea sa rescrie succesul si isteria produse de Dacia Logan in 2007 si Dacia Duster la nivel european. Renault spera ca Spring sa fie vanduta in mai multe unitati decat modelul proprietar, Zoe.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here