Renault a prezentat in cadrul eWays conceptul unui automobil menit sa fie un rival de temut pentru nemtii de la Volkswagen. Este vorba despre Megane eVision care va concura direct cu ID.3.

Momentan, noul automobil al francezilor este la seria de concept, dar constructorul promite ca 95% dintre trasaturile pe care le vedem in poze vor fi pastrate. Lansarea modelului de serie va avea loc in 2021. Megane eVision este construit pe noua platforma CMF-EV.

Specificatii tehnice

Masina are 4,2 metri lungime, 1,8 m latime si 1,5 inaltime. In partea frontala se vor gasi farurile Matrix LED, iar in spate sotpuri unite de o banda luminoasa. Sub capota va fi un motor electric de 217 CP si 300 Nm. Megane eVision are nevoie de doar 8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Bateria de 60 kWh ii asigura o autonomie in ciclu mixt de 450 km.

Constructorul nu a dezvaluit nimic legat de pret sau de nivelul de echipare al masinii. ID.3 are un pret de pornire de 38 000 de euro. Pentru a rivaliza direct, Renault trebuie sa ofere masina la un pret similar cu nemtii de la Volkswagen.

Europa nu are o infrastructura pentru masinile electrice pusa la punct, iar Germania a anuntat ca va instala in urmatorii 10 ani aproape 1 milion de statii de incarecare pentru astfel de vehicule. Franta vrea sa devina cel mai mare producator de auomobile electrice si hibride din Europa, iar evenimentul Renault eWays este doar primul pas in atingerea acestui obiectiv.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here