Dacia Spring a fost prezentata oficial la Paris in cadrul evenimentului Renault eWays. Primul automobil electric romanesc este destinat in special tinerilor din mediul urban care isi doresc o masina cu zero emisii si cu care pot sa se strecoare prin traficul intens.

Derivat din Renault K-ZE

Spring este derivat din Renault City K-ZE care este comercializat pe piata din China. Prima masina electrica romaneasca dispune de faruri LED inguste, iar stopurile din spate au semnatura in forma literei Y, aceeasi semnatura pe care o intalnim si pe generatiile noi ale Logan si Sandero.

In ceea ce priveste dimensiunile, Dacia Spring are 3,73 metri lugime, 1,62 latime si 1,51 inaltime. Garda la sol este de 150 mm, deci masina este ideala pentru drumurile din tara noastra.

Autonomia depaseste 200 de km

Sub capota regasim o baterie Li-Ion de 26,8 kWh care ofera o autonomie suficienta pentru deplasari. Producatorul de la Mioveni promite o autonomie de 225 km in ciclul combinat WLTP si 295 km in ciclul urban. Motorul are o putere de 45 CP (33 kW) si asigura performante decente pentru traficul in urban. Actionarea butonului ECO aflat pe plansa de bord poate sa prelungeasca autonomia cu aproxiativ 10%.

Incarcarea bateriei dureaza mai putin de 1 ora de la priza rapida de 30 kW, insa poate dura chiar si 5 ore pentru o incarcare completa la un wallbox de 7,4 kW. Daca doriti sa incarcati masina la o priza casnica, procesul de incarcare ajunge la 14 ore.

Compatibila cu Apple CarPlay si Android Auto

Dacia Spring vine cu diferite optiuni pentru clienti cum ar fi asistenta variabila 100% electrica, inchidere centralizata d ela distanta, sistem de aer conditionat, reglaj electric al oglinzilor retrovizoare sau sistem multimedia. Afisajul digital are 3,5”, iar printr-o simpla apasare de buton soferii pot activa sistemul de recunoastere vocala Google sau Apple.

Sistemul multimedia dispune de un ecran cu touch screen de 7”, navigatie, radio DAB, conexiune Bluetooth si priza USB. Acesta este compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto.

 

Momentan nu a aparut nimic oficial legat de pret, insa producatorul promite ca va fi cel mai ieftin model electric de pe piata europeana.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here