Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Iaurtul poate fi o idee excelenta pentru micul dejun. In afara de proprietatile si beneficiile pe care iaurtul le are pentru organism, acesta poate fi folosit cu succes si in alte scopuri, unele chiar… nebanuite.

Daca esti iubitor de plante, acest articol ti se adreseaza direct. Plantele au nevoie de atentie si ingrijire, iar iaurtul ar putea sa iti fie de mare folos. De acum, nu vei mai arunca vechiul iaurt uitat pe raftul din frigider, ci il vei oferi cu bucurie plantelor tale.

De ce sa pui iaurt in ghiveciul plantelor

Iaurtul are rolul de a mentine plantele sanatoase si viguroase. Din acest motiv, nu mai trebuie sa apelezi la tot felul de ingrasaminte chimice, betisoare sau alte produse pe care le gasesti in florarii sau supermarketuri. Gradinarii iscusiti stiu ca iaurtul le ofera plantelor o stare de sanatate excelenta, stralucire si vitalitate.

Poti spune adio bolilor fungice cu ajutorul unei lingure de iaurt, o cana de apa si un pulverizator. Ulterior trebuie sa pulverizezi plantele cu solutia obtinuta. Mai mult decat atat, fertilitatea solului va creste. Pentru acest lucru, este necesar sa intins iaurtul in interiorul compostului si sa-l acoperi cu rumegus si frunze. Cresterea numarului de microorganisme va conduce direct la cresterea nivelului de fertilitate din sol, iar plantele tale vor fi sanatoase.

Ingrasamant natural

Iaurtul este unul dintre cele mai bune si folosite ingrasaminte naturale. Solul plantelor va fi primi azot si fosfor, fara efecte daunatoare asupra plantelor. Amesteca iaurt cu apa in proporții egale si toarna solutia obtinuta la radacina plantelor. Acest proces trebuie repetat de 1-2 ori pe luna.

In cazul plantelor citrice, lucrurile arata un pic diferit. Concret, trebuie sa aplici o cana de iaurt in jurul plantei in timpul sezonului de crestere. Repeta operatiunea o data la 4-6 saptamani, iar plantele tale vor creste sanatoase si puternice.

Tu ce fel de ingrasaminte folosesti pentru plante?

Recomandari