Masajul este o soluție eficientă pentru relaxare, detensionare și tot felul de dureri musculare.Astfel, este bine să cunoaștem care sunt diversele tipuri de masaj, înainte de a-l alege pe cel care ni se potrivește.
Masajul Shiatsu folosește diverse tehnici de aplicare a presiunii, pentru a reechilibra organismul. Este o terapie originară din China, preluată ulterior de japonezi. La acest tip de masaj, se exercită presiune cu ajutorul degetelor în anumite zone ale corpului, acolo unde este necesar. Concret, Shiatsu este o metodă prin care sunt stimulate zonele de acupunctură lipsite de energie și de eliberare a celor care au presiune suplimentară. De asemenea, acest tip de masaj este benefic persoanelor care suferă de insomnii, oboseală sau expunere îndelungată la factori de stres.
Poate te intereseaza si: centre spa Bucuresti
Masajul thailandez este practicat atât în scop preventiv, cât și terapeutic. Inspirat foarte mult din yoga, masajul thailandez tonifiaza mușchii și îi detensionează. Este varianta ideală pentru a scăpa de oboseala cronică. Folosind mișcări ritmice, alternate cu cele rapide, acest tip de masaj înlătură emoțiile negative și redă echilibrul emoțional și fizic.
Masajul Californian este numit și sensibil, deoarece combina mișcări lente și apăsări ușoare. Este practicat prin utilizarea uleiurilor esențiale, putând să ne ajute la înlăturarea stresului.
Masajul cu pietre încinse
Acest masaj are origini hawaiene și utilizează pietrele încălzite ca tehnică de bază. Pietrele utilizate sunt de origine marină sau bazaltice, ele fiind cufundate în mod repetat în apă fierbinte, la o temperatură constantă. Acest tip de masaj ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, înlăturarea celulitei, întărirea sistemului imunitar, contracturi musculare.
Masajul ayurvedic
Originar din India, masajul ayurvedic este focalizat pe stimularea celor 7 chakre, astfel încât energia să fie repartizată în tot corpul. Masajul implică folosirea de ulei încălzit iar mișcările sunt unele similar cu presopunctura. Este concentrate în special în zona spatelui, astfel încât este benefic pentru dureri cervicale, lombare și dorsale. Datorită acțiunii la nivel energetic, acest masaj este benefic pentru persoanele care au dificultăți de concentrare sau care suferă de insomnie.
Masajul balinez
Masajul balinez înseamnă un echilibru între tonifiere și relaxare. La practicarea lui se folosesc uleiuri cu arome exotice și este fondat pe cele 3 elemente : aer, apă și foc, menite să ajute la tratarea contracturilor și durerilor musculare. Este un masaj complet, deoarece acționează la nivelul sistemului nervos, hormonal și digestiv.
În concluzie, oricare din tipurile de masaj amintite au beneficiile lor, important este să știm să îl alegem pec el potrivit, în funcție de nevoile noastre.