Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Vremea frumoasă de afară ne determină pe toți să ne petrecem cât mai mult timp în natură, mai ales după o iarnă lungă și grea când nu am putut ieși foarte mult din casă. Și dacă putem în același timp să ne menținem în formă, cu atât mai bine.

Mersul pe jos este considerat de foarte mulți ca fiind util și benefic pentru sănătatea noastră. Nu pune presiune mare pe articulații, nu ne trebuie un echipament special, dar cu toate acestea ne ajută să ardem calorii. Este recomandat să mergem pe jos cel puțin 30 de minute în fiecare zi, reducând astfel riscul de boli cardiace, diabet și hipertensiune. Persoanele care luptă și cu kilogramele în plus, este bine să meargă pe jos cel puțin 60 de minute zilnic.

Alergatul este un exercițiu foarte bun pentru inimă și plămâni și îmbunătățește nivelul de energie. Pentru cei care încearcă să piardă câteva kilograme, alergatul arde caloriile mult mai rapid decât mersul pe jos. Pe de altă parte, alergatul pune presiune suplimentară pe articulații.

Este ideal să începeți într-un ritm lent și să creștem timpul și distanta cu circa 10% în fiecare săptămână. Această creștere graduală ajută mușchii și articulațiile să se adapteze la noua situație.

Este important că echipamentul să includă o pereche de pantofi de alergare de calitate bună. Este important de asemenea să fiți atenți pe ce suprafață alergați : cărările și iarba sunt mai moi, însă pot avea gropi ascunse, motiv pentru care betonul este o alegere mult mai bună.

Alergatul este un exercițiu cardio-vascular foarte bun. O femeie cu o greutate de aproximativ 65 kg poate să ardă până la 306 calorii alergând 30 de minute, iar pentru unele persoane este un remediu util pentru depresie.

Mersul pe bicicletă este un exercițiu cardio-vascular foarte bun, însă în același timp un prilej de a admira natura și de ce nu parcuri sau zone pe care încă nu ați apucat să le explorați. Multe persoane aleg să meargă cu bicicleta la serviciu.

Este important ca bicicleta să fie potrivită pentru corpul celui care o folosește, pentru a nu pune presiune foarte mare asupra spatelui și genunchilor. Se poate face antrenament la clasele de cycling. De asemenea, echipamentul standard trebuie să includă o cască, mănuși și protecții pentru genunchi și coate.

Înotul este o formă de exercițiu foarte bună pentru organism, tonifică mușchii brațelor și ai picioarelor și nu pune presiune pe articulații. De fapt, înotul este foarte util pentru persoanele cu probleme la nivelul mușchilor și articulațiilor, datorită mediului unic pe care îl crează apa.

Drumețiile sunt ceva mai provocatoare, deoarece implică suișuri și coborâșuri, ceea ce înseamnă presiune destul de mare asupra picioarelor. Pe lângă beneficiile la nivel cardio-vascular, drumețiile pot fi relaxante, un prilej să admirăm natura și să ne bucurăm de compania unui prieten. Un începător trebuie să aibă un echipament de bună calitate și să se îmbrace corespunzător, pentru schimbările bruște de temperatură. Este important de asemenea să avem tot timpul la îndemăna apă și batoane energizante..

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here