Un videoproiector este o cale prin care poti obtine un sistem home cinema profesional chiar in linistea si confortul locuintei tale, bucurandu-te de experienta autentica de cinema. Cu diverse optiuni pe piata, devine extrem de dificil sa alegi ceva ce este sigur – atat ca performante tehnice, cat si ca optiuni care sa multumeasca si sa acopere nevoile tale, mai ales daca esti un cinefil inrait. Aceste 5 videoproiectoare au fost votate drept cele mai bune de catre site-uri internationale de renume in domeniul tehnologiei, asadar iata topul lor conform parerilor specialistilor care le-au testat.
Am realizat mai jos o selectie a top 5 cele mai bune videoproiectoare pe care merita sa le iei in considerare – in baza recomandarilor si review-urilor specialistilor de la publicatiile online relevante in domeniul tehnologiei techradar.com, lifewire.com si pcmag.com, care au si testat aceste aparate.
1. Videoproiector LG PH450UG: o optiune discreta si micuta
Proiectorul LG PH450UG se remarca prin faptul ca este extrem de micut, dar si prin optiunea de a proiecta pana la 80 de centimetri, desi el este de doar 30 de centimetri. Plus ca nu te mai complici cu fire inestetice prin casa, pentru ca il poti plasa destul de aproape de sursa de proiectie – pana la 7,5 centimetri.
- este FHD,
- are iluminare de 1400 lumeni,
- calitate 1080p,
- optiune de partajare ecran wireless cu dispozitive mobile,
- conexiune tripla (fara cablu de alimentare, video sau pentru difuzoare).
Videoproiectorul LG PH450UG este o optiune cool de a aduce distractia in intimitatea spatiilor mici.
Vezi specificatiile si pretul videoproiectorului LG PH450UG AICI.
2. Videoproiectorul BenQ W1700: pentru pasionatii de filme care vor rezolutie 4K – imita aproape complet experienta de cinema
Parte dintr-o serie recenta de proiectoare, modelul BenQ W1700 are rezolutie 4K (3840×2160 – 8.3 milioane de pixeli/ cadru) si HDR cu care se pastreaza detaliile intunecate si se afiseaza optim saturatia culorilor (plus tehnologie proprie pentru afisarea celor mai naturale culor). Inseamna ca imita aproape in totalitate caracteristicile unui cinematograf. Asta gratie tehnologiei avansate CinematicColor pentru claritatea culorilor: precizie in culori, detalii imbunatatie si un contrast marit.
Dispune de mai multe functii care sa satisfaca diverse cerinte: Pixel Enchaner (detecteaza diferentele de culoare dintre un obiect in miscare si fundal), Flesh Tone (afiseaza corect culoarea tenului). In plus, are si diverse moduri pentru sunet, care se pot personaliza.
Vezi specificatiile si pretul videoproiectorului BenQ W1700 AICI.
3. Ideal de luat oriunde: videoproiectorul portabil Philips Pocket Projector PPX4010
O investitie minora, care oricum in timp se va amortiza, mai ales cand te bucuri de calitate la superlativ – poti lua proiectorul Philips Pocket Projector PPX4010 oriunde ai nevoie, inclusiv cand calatoresti, pentru ca e portabil. Cu rezolutie 854×480, 100 de lumeni si contrast de 1.500:1 – negrul se vede negru! Plus ca are si un aspect cool, modern, reprezentand un gadget cu un design aparte – compact si discret, de buzunar.
Daca vrei sa incepi sa vezi concret cum te-ai putea impaca cu un proiector in sufrageria ta, poti incepe cu unul mic, ca sa afli exact cum este o astfel de experienta. Modelul propus de Philips – videoproiectorul portabil PicoPix PPX4010 utilizeaza tehnolgie cu LED (pana la 30.000 de ore), are SmartEngine ceea ce inseamna ca iti proiecteaza imaginile in culori puternice si cu contrast dinamic. Proiectiile se fac HD cu dimensiuni de pana la 305 centimetri.
Vezi specificatiile si pretul videoproiectorului Philips PPX4010 AICI.
4. Proiectorul BenQ TH670: raport calitate-pret excelen
Este cel mai bun si cel mai ieftin proiector propus pentru achizitie anul acesta. Are un sistem DLP (rezolutie 1920×1080), luminozitate de 2000 de lumeni. Este modelul care a gasit un echilibru intre performantele de care este capabil, ce livreaza tehnic si pret.
BenQ TH670 este un proiector cu fluenta continua a imaginilor, ce poate afisa continut de blu-ray, jocuri video, meciuri sau emisiuni – dispune de corectie Keystone automata (ajusteaza, corecteaza si regleaza dimensiunile imaginii). Suporta si formate 3D cu diverse efecte (field sequential, frame paking, top-and-bottom, side-by-side).
Vezi specificatiile si pretul videoproiectorului BenQ TH670 AICI.
5. Videoproiectorul home cinema Panasonic PT-LB353 3LCD pentru seri continue de filme
Serile de filme pot deveni sesiuni de binging, mai ales daca te bucuri de proiectii cu un proiector. Propunerea de videoproiector Panasonic PT-LB353 3LCD are performante excelente si costuri reduse de achizitie. Este prevazut cu tehnologia Daylight View, ceea ce inseamna ca proiectia se adapteaza in functie de luminozitatea din incapere. Ceea ce se traduce prin faptul ca nu trebuie sa pui pauza daca te-a prins dimineata cu un serial si te temi ca nu se vede la fel de bine pe lumina.
Are multe alte avantaje:
- 3300 lumeni,
- contrast de 16000:1
- rezolutie de 1024×768 XGA.
- Isi poate corecta imaginea atat pe verticala, cat si pe orizontala,
- proiectia se poate face pe diverse suprafete (are Blackboard – pentru perete sau whiteboard),
- zoom-ul este de 1,2,
- are incorporat un decodor de subtitrari si operare silentioasa;
- transmisia este Full HD.
Vezi specificatiile si pretul videoproiectorului Panasonic PT-LB353 AICI.
Astfel de videoproiectoare se pot folosi si in prezentarile office, putandu-le utiliza astfel si la birou. Sunt versatile si usor de folosit, putand profita de optiunile lor in mai multe arii.