Vinul este una dintre cele mai apreciate si consumate bauturi de la noi. Persoanele care obisnuiesc sa consume vin rosu in cantitati limitate prezinta un risc cu 30% mai mic de aparitie al bolilor vasculare. Mai jos vedem ce beneficii avem daca consumam 1 pahar de vin rosu in fiecare zi.

1. Dantura sanatoasa

De obicei dintii se coloreaza dupa consumul unui pahar de vin rosu. Studiile stomatologice noteaza ca vinul este benefic pentru dintii nostri. Concret, vinul rosul elimina bacteriile care conduc la aparitia bolilor dentare sau gingivale.

2. Creier sanatos

Oamenii care se bucura de un pahar de vin rosu la fiecare cina sunt mai putin predispusi sa dezvolte orice forma de dementa. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Central Institute of Mental Healt din Mannheim, Germania.

3. Metine greutatea sub control

Femeile care consuma vin rosu moderat prezinta un risc semnificativ mai mic pentru a deveni supraponderale la varsta mijlocie. Raportul efectuat de Jama Internal Medicine arata ca persoanele care consuma vin rosu sunt mai active si consuma mai multe dintre caloriile acumulate in timpul zilei.

4. Creste speranta de viata

Resveratrolul este un antioxidant puternic pe care il regasim in vinul rosu. Studiile efectuate noteaza ca acesta ar putea sa prelungeasca durata de viata prin suprimarea moleculelor ce provoaca inflamatii in organism.

5. Echilibru

O dieta consistenta in resveratrol aduce numeroase beneficii in materie de echilibru. Acest compus din vin actioneaza asupra deficientelor motorii care apar in organism simultan cu inaintarea in varsta.

Recomandari