Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Poluarea a devenit o problema din ce in ce mai serioasa, iar deseurile electronice reprezinta doar o parte din acest fenomen daunator mediului si sanatatii noastre. In cazul in care iti schimbi telefonul sau tableta, este important de stiut ca poti face multe lucruri cu device-urile vechi.

1. Telefonul vechi poate deveni o camera de securitate

Pentru a evita sa il arunci si sa contribuie la poluarea cu deseuri electronice, telefonul vechi poate juca rolul unei camere de securitate. Ai nevoie doar de un trepied si niste programe software cum ar fii Manything si Alfred. Acest truc este valabil si pentru tablete.

2. Laptopul se poate transforma in centru media

Laptop-urile vechi pot fi refacute ca centre media si pot stoca cu usurinta videoclipurile si muzica pentru a putea fi transmise in flux in jurul locuintei. In acest fel puteti pastra libera o mare pastre din spatiul de stocare al noului laptop.

Aplicatiile Plex sau Kodi sunt ideale pentru a transmite continut in flux. De asemenea, un laptop vechi poate inlocui cu usurinta un cost de gunoi. Continutul sters de pe noul laptop poate fi transferat pe cel vechi. Nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de un fisier pe care l-ai sters in urma cu cateva luni.

3. Transforma-ti telefonul sau tableta in Ereader

Daca ai un terminal vechi pe acasa il poti transforma intr-un Ereader si nu mai este nevoie sa investesti bani intr-un astfel de dispozitiv. Aplicatiile Kindle sau Kobo sunt folosite pentru a achizitiona carti electronice, dar si pentru citirea acestora. Ambele aplicatii sunt disponibile atat pentru iOS cat si pentru Android.

4. Tableta veche poate deveni rama digitala

Iti poti configura tableta ca rama foto digitala. Pentru a face acest lucru este nevoie sa pastrezi dispozitivul conectat in orice moment si s-ar putea sa ai nevoie si d eun suport. Pe langa tableta, trebuie sa stii ca vei avea nevoie si de aplicatie pentru fotografia ta. Daca tableta ruleaza Android instaleaza Fotoo, iar daca ruleaza iOS incearca LivreFrame.

5. Doneaza-le

In cazul in care ideile de mai sus nu iti sunt utile, poti dona telefonul vechi sau chiar tableta. Decat sa se astearna praful pe ele intr-un sertar, mai bine le poti darui cuiva care chiar se va bucura nespus pentru ele.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here