Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Nucile pot fi consumate crude, prajite sau presarate peste alte alimente. Miezul de nuca este bogat in complexul de vitamina B si in grasimi benefice Omega 3 si Omega 9. Acestea combat caderea parului, afectiunile cardiovasculare, diabetul, stresul sau colesterolul.

1. Sursa bogata in antioxidanti

Nucile sunt compuse din cel putin 7 compusi fenolici care confera o activitate antioxidanta puternica. Este indicat sa le consumam cu tot cu foita care imbraca miezul. Aceasta contine mai multi antioxidanti decat miezul in sine.

2. Sursa de Omega 3 si acizi grasi

Aceste grasimi au fost asociate cu prevenirea afectiunilor cardiovasculare si cu protejarea functiei congnitive. Datorita acestor grasimi, nucile contribuie la reducerea nivelului ridicat al colesterolului.

3. Valoare nutritionala per 28 g

  • calorii 173;
  • proteine 7 g;
  • grasimi 17 g;
  • carbohidrati 4 g;
  • fibre 2 g;
  • vitamine: folat → 7%, vitamina B3 → 2%, E → 1%, B1 → 6%, B6 → 8%, B2 → 2%, C → 1%;
  • minerale: mangan → 55%, cupru → 19%, magneziu → 14%, fosfor → 14%, zinc → 6%, fier → 5%, potasiu → 4%, calciu → 2%, seleniu → 7%

4. Greutatea ramane in limite normale

Miezul de nuca contribuie la instalarea senzatiei de satietate, iar acest lucru are ca efect reducerea poftei de a manca o cantitate prea mare sau de a manca intre mese.

5. Ofera un somn odihnitor

Nucile stimuleaza productia de melatonina, o substanta naturala care asigura un somn profund si odihnitor. Acizii grasi, Omega 3 si postasiul din nuci ajuta la reglarea nivelului de cortizol, iar magneziul ofera un efect relaxant.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here