Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Aplicatiile de banking digital precum Revolut, Monzo sau N24 au atras din ce in ce mai multi clienti in ultimii ani. Tendinta arata ca oamenii renunta la mare parte dintre serviciile bancilor traditionale si se indreapta spre aceleasi servicii oferite de astfel de aplicatii.

In urma cu 2 saptamani, Banca Elvetiana Credit Suisse a anuntat ca va lansa CSX, o aplicatie rivala pentru Revolut sau Monzo. Pe de alta parte, criza sanitara a accentuat si mai mult aceasta tendinta spre utilizarea serviciilor aplicatiilor de banking digital.

Plaid este o companie care ofera suportul de legatura intre conturile si informatiile financiare ale clientilor pentru aplicatii precum Venmo sau Expensify. Oficialii Plaid au anuntat ca anul 2020 le-a adus cu 44% mai multi clienti noi.

Revolut, CSX si N24 pot deveni amenintari pentru bancile traditionale

Aceste tipuri de aplicatii au atras clienti de pe toate segmentele de varsta. Cea mai mare crestere a fost inregistrata in categoria oamenilor cu varste peste 50 de ani. Chiar si asa, bancile traditionale au mai multi clienti decat aplicatiile digitale, dar in viitor Revolut, CSX sau N24 s-ar putea transforma in adevarate amenintari pentru banci.

Nici bancile nu se lasa mai prejos si au extins oferta de servicii pe care clientii le pot accesa in cadrul aplicatiilor, iar pe langa simplele transferuri de bani, clientii pot deschide sau inchide conturi si chiar accesa imprumuturi de nevoi personale fara sa se mai deplaseze la sediul bancii.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here