Dyson Zone sunt noile castile cu functie de purificare a aerului. Producatorul a avut nevoie de 6 ani de cercetare pentru a oferi acest produs publicului larg. Castile vor fi puse in vanzarie din ianuarie in China si din martie in SUA, Marea Britanie, Hong Kong si Singapore.

Conform informatiilor producatorului, Dyson Zone ofera pan ala 50 de ore de sunet cu distorsiuni scazute, anulare a zgomotului si reproducere fidela a sunetului cu spectru complet.

In plus, castile capteaza 99% din particulele de aer poluat cu dimensiuni de pana la 0,1 microni. Sunt echipate cu filtre K-Carbon imbogatite cu potasiu care atrag particulele de gaze acide din mediul inconjurator, inclusiv NO2 si CO2.

In prezent, mai mult de jumatate din locuitorii planetei traiesc in orase. Tendinta urbana se va accentua, iar pana in 2050, 7/10 oameni de pe Terra vor locui la oras. Estimarile arata ca aproximativ 90% din utilizatorii de transport in comun din New York sunt expusi la niveluri de zgomot care depasesc limita maxima admisa de decibeli. Ajungem in Europa unde 1 din 5 cetateni este afectat de poluarea fonica.

Poluarea aerului este o problema din ce in ce mai grava la nivel global. Potrivit OMS, 99% dintre oameni traiesc in zone unde aerul depaseste cu mult limitele impuse de poluare.

Dyson Zone, o pereche de casti care rezolva 2 probleme

Noul gadget a fost gandit pentru a rezolva simultan atat problema calitatii aerului, cat si poluarea fonica. Castile cu purificare a aerului Dyson Zone sunt rezultatul a peste 30 de ani de expertiza Dyson in tehnologiile privind fluxul de aer, filtrarea si motoarele, dar si in inelegerea in profunzime a calitatii aerului din interior si exterior.

Fiecare casca este echipata cu un compresor care genereaza 9750 de rotatii pe minute. Aerul este atras prin filtrele dublu stratificate si proiecteaza 2 fluxuri de aer purificat catre nasul si gura utilizatorului. Aerul este directionat prin viziera detasabila fara contact.

Mediul de filtrare electrostatic incarcat negativ capteaza particule ultrafine, cum ar fi alergenii si particulele din surse precum praful din urma franarii, arderile industriale si zonele de constructii, cu o eficienta de 99% pentru particulele cu dimensiuni de pana la 0,1 microni. Filtrele au o durata de viata de pana la 12 luni, in functie de locatia geografica in care produsul este utilizat, scrie adevarul.ro

Specificatii tehnice Dyson Zone

  • driver-ul difuzorului si componentele electronice, sistemul mecanic, materialele si acustica au fost proiectate cu atentie pentru a minimiza distorsiunile;
  • output-ul driver-ului este egalizat si de procesarea inteligenta a semnalului de 48.000 de ori pe secunda, care se combina cu anularea zgomotului pentru a neutraliza distorsiunea armonica la niveluri imperceptibile pe intregul interval de frecventa (0,08% @ 94dB @ 1kHz);
  • sunt echipate cu 11 microfoane;
  • sistemul ANC foloseste 8 microfoane ce monitorizeaza sunetele din jur de 384.000 de ori pe secunda;
  • ofera anulare a zgomotului de pana la 38 dB, de la 20 Hz la 20 kHz;
  • Dyson Zone reproduce frecventele de la 6 Hz la 21 kHz, facand ca fiecare cuvant sau sunet sa fie auzit;claritate mai mare pe toata portiunea audio a spectrului.

Cat vor costa castile Dyson Zone

Pana in acest moment nu exista informatii legate de pretul noului gadget. Cel mai probabil acesta va fi destul de piperat. Ramane de vazut daca Dyson va lansa castile si pe alte piete europene din 2023.

Recomandari