Hipertiroidismul sau tiroidă hiper activă este o condiție medicală ce poate cauza destul de multe simptome. Ce alimente ar trebui să consume și care sunt cele pe care ar trebui să le evite persoanele cu această afecțiune?

În general aceste persoane primesc o recomandare de dietă de la medicul curant și le este indicat să consume alimente cât mai sănătoase și hrănitoare pentru organismul lor.

O dietă sănătoasă pentru aceste persoane ar însemna:

  • Să consume cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi
  • Mesele de bază trebuie să fie bogate în fibre – cartofi, pâine, paste sau orez
  • Lactate
  • Fasole, pește, ouă, carne și alte tipuri de proteine
  • Uleiuri nesaturate, însă în cantitate mică
  • Multe lichide, dintre care cel mai important – cel puțin 6 pahare cu apă în fiecare zi.

Medicul curant poate recomanda de asemenea suplimente alimentare benefice pentru persoanele cu hipertiroidism. Cel mai important este că aceste persoane să evite alimentele cu un conținut ridicat de iod, care ar putea înrăutăți simptomele bolii.

Fructele de pădure sunt benefice pentru persoanele care suferă de hipertiroidism, deoarece conțin antioxidanți, care întăresc sistemul imunitar.

Broccoli poate scădea nivelul hormonilor tiroidieni. În cazul în care nu sunteți fan broccoli, există și alte legume din familia cruciferelor, cu aceleași beneficii, cum ar fi conopida, varza sau varza kale.

Somonul este bogat în vitamina D, care luptă împreună cu calciul pentru a ajuta la sănătatea oaselor. Somonul este de asemenea bogat în Omega-3. Organismul nostru nu produce acești acizi în mod natural, motiv pentru care trebuie să îi luăm din alimentație. În cazul în care nu agreați somonul, vă puteți lua vitamina D din ouă sau ciuperci, iar Omega-3 din nuci, ulei de măsline sau ulei de în.

Carnea de curcan este o sursă importantă de proteine, atât de necesare pentru organismul nostru pentru a avea energie și pentru menținerea masei musculare. Persoanele care suferă de hipertiroidism au tendință să slăbească destul de mult, astfel încât consumul de carne de curcan poate ajuta la menținerea greutății potrivite. În cazul în care nu consumați carne, vă puteți lua proteinele din fasole sau din tot felul de semințe. Important este să încercați să includeți proteine la fiecare masă.

Hipertiroidismul netratat poate slăbi oasele și poate conduce la osteoporoză. Pentru a preveni, consumați zilnic produse lactate, fie că este vorba despre iaurt, brânză sau chiar lapte.

Recomandari