Flexibilitatea corpului este un aspect ce tine de fiecare in parte. Uneori remarci ca in timpul unui antrenament corpul tau nu este flexibil asa cum ti-ai dori. Iata cateva sfaturi pentru a-ti imbunatati flexibilitatea corpului.

1. Stai drept!

Desi suna ciudat, statul drept te face sa fii mai flexibil. Daca job-ul tau presupune ore in sir de stat pe scaun, trebuie sa depui efort pentru a-ti mentine coloana vertebrala dreapta. Cand stai cocosat, coloana se comprima si devine rigida cu timpul.

2. Hidratare si iar hidratare

Hidratarea este de ajutor in recapatarea flexibilitatii coloanei si a intregului organism. Daca nu bei suficienta apa, muschii se deshidrateaza, pierd din volum si devin rigizi. Cu alte cuvinte, cantitatea de lichide consumata influenteaza flexibilitatea corpului.

3. Cunoaste-ti corpul

Orice om are zone mai rigide si zone mai flexibilie. Pune accent pe lucrul cu zonele rigide si nu uita sa respiri corect atunci cand faci sport. Respiratia te poate ajuta sa fii mai flexibil sau iti poate pune bete in roate.

4. Graba strica treaba

Sunt sigur ca stii deja semnificatia acestei expresii si ca te-ai confruntat cu ea de-alungul timpului. Nu este nevoie sa iti fortezi muschii si coloan vertebrala pentru a capata flexibilitate. Practica regulata este cea mai buna si sanatoasa metoda.

5. Nu sari peste incalzire

Incalzirea corpului este foarte importanta inainte d eorice antrenament. Intinderile muschilor si pregatirea pentru sport iti vor oferi flexibilitatea de care ai nevoie. De asemenea, incalzirea contribuie si la detensionarea musculara.

Recomandari