Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi. Indiferent ca o bem de placere sau de nevoie, cafeaua este nelipsita din viata noastra. Bauta in exces, cafeaua are efecte negative asupra organismului pe termen lung.

Din cauza stresului, a agitatiei sau a faptului ca vrem sa facem cat mai multe lucruri intr-un timp cat mai scurt, pierdem sirul cafelelor baute. Iata care sunt momentele in care organismul tau iti spune ca ai exagerat cu cofeina:

1. Stare de agitatie

Agitatia, nervozitatea sau starile de anxietate pot fi provocate si de consumul peste masura de cofeina. Cafeaua determina organismul sa produca mai multa adrenalina si dopamina decat are nevoie pentru a functiona optim.

2. Probleme digestive

Putini oameni stiu despre cafea ca are si un rol diuretic. Acesta poate fi motivul pentru care apar probleme digestive, reflux gastroesofagian sau chiar intoleranta la cofeina. Un indiciu al intolerantei la cofeina reprezinta mersul foarte des la toaleta. Este foarte important sa nu consumam cafeaua pe stomacul gol.

3. Odihna nu mai este ce a fost

Cafeaua este considerat un izvor de energie. Insomniile, somnul cu intreruperi sau falsa senzatie ca esti odihnit sunt semnale care iti transmit sa reduci cantitatea de cofeina. Unii oameni evita sa consume cafea dupa ora 16:00 pentru a se bucura de un somn bun pe timpul noptii.

4. Nu mai ai energie

Lipsa energiei din timpul zilei este un semn care iti spune ca ai consumat prea multa cafea. In acest caz este indicat sa reduci consumul de cofeina si sa apelezi la alte bauturi care iti pot oferi o doza de energie pe termen lung precum sucurile naturale de fructe (facute in casa, nu cumparate din supermarket).

5. Spasme oculare

Probabil ca ti s-a intamplat uneori sa ti se zbata ochiul si sa nu cunosti motivul exact. Lasand la o parte somnul de calitate slaba sau alte alergii, spasmele oculare sunt un semn ca ai exagerat cu cafeaua.

Indiferent cat de bun este un produs este important sa constientizam ca excesul ne face mai mult rau decat bine. Mai mult nu inseamna intotdeauna mai bine!

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here