Incalzirea in pardoseala a devenit o alternativa la solutiile clasice, iar din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru instalarea unui astfel de sistem. Tehnologia a evoluat, iar acest sistem a devenit mult mai inovator comparativ cu anii trecuti. Iata 5 lucruri pe care sigur nu le stiai despre incalzirea in pardoseala.

1. Costuri reduse cu factura la caldura si mai multa eficienta

Solutiile clasice de incalzire pe baza de centrala termina si calorifere consuma cu 20 – 35% mai mult comparativ cu un sistem de incalzire in pardoseala cu centrala in condensatie. Procentul de energie economisita poate depasi 35% daca temperatura nu depaseste 40-45˚C. Temperatura unui calorifer variaza intre 50 si 90˚C.

2. Uita definitiv de praful care circula prin aer

Acest sistem de incalzire este recomandat oamenilor care au un sistem imunitar slabit sau afectiuni respiratorii. Modul de instalare elimina in totalitate riscul formarii curentilor de convectie care antreneaza praful. De asemenea, riscul dezvoltarii acarienilor si microorganismelor este eliminat.

 

3. Gresie, parchet, covor, mocheta

Este important de mentionat ca tipul suprafetei din locuinta nu influenteaza si nu restrictioneaza montarea sistemului de incalzire in pardoseala. Cu alte cuvinte, daca ai gresie sau parchet, covor sau mocheta, sistemul de poate instala fara probleme. Cel mai des, tevile sunt montate in forma serpuita pentru a distribui uniform temperatura in pardoseala.

4. Automatizarea temperaturii cu ajutorul unui termostat

Utilizatorii pot regla valoarea temperaturilor din fiecare camera cu ajutorul unui termostat. In acest fel, se elimina problema supraincalzirii din locuinta.

 

5. Design-ul interior ramane intact

Pe langa beneficiile tehnice, sistemul de incalzire in pardoseala aduce si un beneficiu estetic. Concret, cei care au instalat un astfel de sistem, au uitat definitiv de corpurile de incalzire, precum centrala termica, convector, calorifere. Cu alte cuvinte, castigi spatiu pentru a-l decora exact cum vrei tu sau pentru a oferi senzatia de libertate sau de ”mai mare”.

Recomandari