Sursa: Magnum Heating prin distribuitorul zonal Case Calduroase
Sursa: Magnum Heating prin distribuitorul zonal Case Calduroase

Un studiu publicat recent arată că dimensiunea pieței de încălzire prin pardoseală a depășit 6 miliarde USD în 2019 și preconizează că aceasta va crește cu peste 5 procente în următorii 5 ani. Care sunt factorii ce duc la aceste schimbări? Cererea tot mai mare de soluții de încălzire a spațiilor interioare, cauzate de schimbările climatice; conștientizarea crescândă a consumatorilor în ceea ce privește importanța eficienței energetice. La nivel mondial, sectorul rezidențial a reprezentat segmentul dominant în această industrie.

Descoperiți soluțiile de încălzire în pardoseală Magnum Heating aici, pentru case, spații comerciale ș.a.

Electricitatea, o sursă tot mai populară de energie

Încălzirea electrică prin pardoseală reprezintă un sistem care este alcătuit dintr-o serie de fire electrice diferite legate între ele. Acestea sunt instalate sub podeaua unei camere (ori a unui spațiu), ca o modalitate de a încălzi zona respectivă. Se așteaptă o creștere a cererii către sisteme de încălzire fiabile și cu emisii reduse, prin încălzire electrică în pardoseală.

Surse principale sau secundare de încălzire

Sistemele de încălzire prin podea sunt utilizate pentru a încălzi (doar) pardoseala sau acționează ca o sursă primară (unică) de căldură. Aceasta are două forme – sisteme de apă (instalații hidraulice) și electrice. Sistemele pe bază de apă utilizează țevile așezate în podea, o pompă și o sursă de căldură pentru a încălzi podeaua (precum o centrală de încălzire), în timp ce un sistem electric utilizează cabluri electrice pentru generarea de căldură. Aceste sisteme au o gamă largă de domenii de aplicare în aplicații rezidențiale, comerciale și industriale. În plus, se crede că scăderea costurilor de instalare și asociate cu aceste componente va influența pozitiv dezvoltarea industriei de încălzire prin pardoseală, chiar devansând calendarul prognozat.

Cum s-a ajuns astăzi, aici? Această cerere a fost generată fără îndoială de tendință puternică de a alege tehnologii de energie curată dar și de investițiile în creștere către dezvoltarea și renovarea infrastructurii noi și existente. Factorii de decizie politică au introdus coduri și standarde stricte de eficiență energetică (inclusiv în Uniunea Europeană și în România) pentru adoptarea aparatelor electrice, punând accentul pe adoptarea tehnologiilor durabile. De asemenea, în curând vor intra în vigoare și alte standarde de eficientizare energetică a construcțiilor ce se avizează. Mai mult decât atât, introducerea de noi sisteme avansate de încălzire prin pardoseală a accelerat ratele de înlocuire ale sistemelor de încălzire vechi din cauza costurilor operaționale ridicate și a pierderilor substanțiale de energie și căldură.

Raportul privind piața încălzirii prin pardoseală include analiza detaliată a tendințelor în curs de desfășurare a industriei, care este segmentată la nivel global și regional în funcție de tipurile de produse, instalații și aplicații. Mai mult, previziunile și estimările pieței sunt în concordanță cu datele reprezentate de mai multe autorități guvernamentale, inclusiv Agenția Internațională pentru Energie, Alianța Electrică de Încălzire prin Pardoseală (EUHA), Departamentul Energiei din SUA (DOE), organismele de reglementare și comunicatele de presă ale companiei.

Provocările cu care se confruntă consumatorii? Costurile mari inițiale de instalare. Însă și acest impediment poate fi depășit, grație opțiunilor de echipamente pentru renovari – unde sistemele pot să fie montate fără intervenții majore.

În fine, merită amintite și investițiile în curs de desfășurare pentru proiecte de construcții de clădiri ecologice, împreună cu focusul tot mai mare asupra programelor / inițiativelor de tip smart city (orașelor inteligente) din mai multe țări – ce au dus la construirea unui număr mare de unități rezidențiale și comerciale. Sistemele de încălzire prin pardoseală pot fi instalate cu ușurință în instalații noi, acoperind zonele dorite pentru a minimiza pierderile de căldură și a permite economii de costuri. Încălzirea optimizată împreună cu reducerea semnificativă a timpului de instalare și a costurilor inițiale vor alimenta creșterea industriei peste calendarul estimat inițial.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here