Pentru a nu te tortura cu diete stricte, nutritionistii recomanda sa mananci doar alimente sanatoase si sa faci exercitii fizice. Expertii au creat, de asemenea, tabele si liste ed produse pe baza prorietatilor nutritionale. Stim cu totii ca painea alba, alimentele prajite, dulciurile si sifonul sunt interzise, insa exista de fapt mult mai multe produse care ar trebuie sa mearga pe aceste liste cu alimente interzise. Vezi mai jos 5 dintre aceste alimente.

5. Porumbul la conserva

Dupa mai multe examinari diferite, oamenii ed stiinta au ajuns la concluzia ca porumbul modificat afecteaza organismele terestre si acvatice. S-a observat ca polenul din porumbul modificat genetic contine o otrava daunatoare. In multe tari acest tip de porumb este chiar interzis. Nu este recomandat sa mananci porumb conservat sau orice alt produs conservat. Este recomandat sa mancati porumbul fiert sau compt pentr a pastra cat mai multe din elementele nutritive.

4. Strugurii

Poate suna ciudat, dar strugurii nu sunt atat de sanatosi. Faptul ca sunt dulci si gustosi ne determina sa mancam multi dintr-o data si astfel corpul nostru primeste o cantitate foarte mare de zahar intr-un timp foarte scurt. De asemena combinarea strugurilor cu alte alimente trebuisa facuta cu grija. Nu ar trebui sa mancam struguri in combinatie cu mancaruri grase, peste, castraveti proaspeti, pepeni, bere sau lapte.

3. Fructe uscate si fructe sub forma de cipsuri

Cipsurile de fructe au devenit din ce in ce mai populare pentru cei care urmeaza diete. Din pacate majoritatea producatorilor produc aceste cipsuri ca si cum ar produce cipsuri de cartofi, le prajesc in ulei. In aceste conditii aceste fructe sunt la fel de daunatoare ca si cipsurile de cartofi.
Atentie, felul in care acestea arata si miros te pot pacali. De obicei acestea trec printrun proces chimic destul de complex pentru a arata si mirosi bine si pentru a li se prelungi valabilitatea. Din pacate dupa aceste procesari aceste fructe nu sunt decat daunatoare.

2. Pestele gata preparat din supermarket

Pestele este aproape fara grasimi daunatoare si contine grasimi utile precum acizii grasi Omega-3. Cerceatatorii de la University of Hawaii au studiat structura chimica a celor mai populare feluri de peste si au ajuns la concluzia ca prin fierbere sau coacere se pastreaza cea mai maire cantitate de substante utile. Cardiologii americani sustin ca pestele prajit, afumat si sarat este intr-adevar daunator.

1. Orezul

Se spune ca orezul este aproape ca painea si, din punct de vedere nutritional, orezul alb este cel mai putin benefic. Contine o cantitate imensa de carbohidrati simpli, care pot provoca cresterea in greutate.

Recomandari