Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Orice femeie își dorește să aibă un păr lung, frumos și sănătos, însă procesul de creștere al părului, în unele cazuri este unul anevoios. Bineînțeles există măști, tratamente și serurile de toate felurile pentru a ajuta la acest proces de creștere, însă unele dintre ele conțin produse care fac mai mult rău decât bine părului nostru. Experții în domeniu afirmă într-un cuvânt că anumite uleiuri esențiale își fac efectul mult mai rapid și sunt mai prietenoase cu părul.

Uleiul din lemn de cedru acționează la nivelul scalpului și îl menține sănătos prin faptul că stimulează circulația sângelui, evitând uscarea lui și deshidratarea vârfurilor părului. Acest ulei este de asemenea un ajutor în reglarea nivelului de sebum, are proprietăți antifungice. Cea mai bună variantă de a-l folosi este prin combinarea a 2 picături de ulei de cedru cu o linguriță de ulei de cocos, creând astfel o mască. Acest amestec se aplică pe scalp prin masarea temeinică și trebuie lăsat să acționeze la nivelul scalpului minim 30 de minute, înainte de spălarea propriu-zisă.

Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai eficiente în creșterea și întărirea firului de păr. Acesta dilată vasele de sânge de la nivelul scalpului, aducând foliculilor nutrienții de care au nevoie pentru a ajuta părul să crească. Pentru persoanele cu scalp uscat, rozmarinul are proprietăți anti-inflamatorii și le protejează de formarea mătreții. Pentru persoanele care au firul de păr foarte subțire, se recomandă 5 picături de ulei de rozmarin direct pe scalp și apoi masat bine, sau chiar adăugate în șampon.

Uleiul de Ylang-Ylang nu este folosit numai pentru producerea parfumurilor, dar ajută la balansarea cantității de uleiuri de la nivelul scalpului și la întărirea firului de păr.

Uleiul de bergamotă este util pentru îndepărtarea microbilor de pe păr și scalp, care pot apărea din cauza produselor de styling, prafului sau mătreții. Pentru faptul că bergamota oprește dezvoltarea bacteriilor, scalpul devine sănătos și curat. Foarte important este faptul că acționează inclusiv asupra infecțiilor existente déjà la nivelul scalpului și împiedică să se agraveze. Pentru că bergamota sensibilizează puțin pielea, după folosirea uleiului este bine să se evite pentru aproximativ 12 ore expunerea la soare.

Uleiul de lavandă are un efect anti microbian și în același timp este un sedativ natural, important și pentru scalpul nostru. Se spune că oamenilor stresați le crește mult mai greu părul decât celor relaxați, astfel încât 2-3 picături de ulei de lavandă adăugate în șampon, pot asigura părului nostru impulsul de care are nevoie pentru a crește frumos și sănătos.

Uleiul de mentă este ideal pentru persoanele care au păr cu tendință de îngrășare, dând în același timp o senzație de răcorire. Mentolul dilată vasele de sânge, asigură sănătatea foliculilor de păr și stimulează creșterea părului.

Uleiul de lemongrass este ideal de folosit pentru persoanele care au probleme cu mătreață, având un efect astringent. Se recomandă folosirea câtorva picături de ulei de lemongrass aplicate direct pe scalp și lăsate să acționeze pentru câteva minute, apoi limpezit cu apă rece.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here