Înțelegerea pielii – Cum diferă pielea feminină și pielea masculină? Bărbații au aceleași preocupări ca și femeile, își doresc o piele frumoasă, dar pot avea o piele sensibilă, predispusă la acnee sau vor să lupte împotriva semnelor îmbătrânirii. De aceea, bărbații beneficiază de o abordare adaptată a îngrijirii pielii pentru a-i ajuta să-și păstreze pielea frumoasă și sănătoasă în mod natural cu ajutorul produselor de cumpărat cu un cod reducere notino.

Care sunt diferențele?
Testosteronul determină caracteristicile masculine ale pielii bărbaților și îi conferă o structură diferită de cea a pielii feminine. În timp ce pielea tuturor este unică, pielea bărbaților, pe corp și față, este în general mai groasă, mai grasă și, prin urmare, îmbătrânește diferit.

Grosime
Pielea masculină este cu aproximativ 20% mai groasă decât pielea feminină. Conține mai mult colagen și arată mai ferm.
Cantitatea de colagen din pielea masculină scade în mod constant. Pielea feminină nu este afectată decât mai târziu, mai ales după menopauză. Pielea feminină poate fi semnificativ mai subțire după menopauză.

Piele grasă
Pielea bărbaților este mai grasă și mai predispusă la impurități și la apariția petelor.
Bărbații au mai multe glande sebacee și, prin urmare, mai mulți pori decât femeile. Aceste glande sebacee și porii lor sunt mai mari decât cele ale femeilor. Bărbații suferă mai puțin de piele uscată decât femeile la vârsta adultă.

Îmbătrânire
Semnele îmbătrânirii pot apărea mai târziu la bărbați. Dar odată ce ridurile sunt vizibile, acestea sunt mai adânci decât cele ale femeilor. Bărbații sunt mai afectați de pierderea masei musculare și de pielea lăsată, asociate cu ochii pufoși și cearcănele care îi fac să pară obosiți.

Rasul stresează pielea.
În medie, bărbații care se bărbieresc o fac de 16.000 de ori în timpul viețîi. Pielea devine mai sensibilă și reacționează mai repede. Îndepărtează celulele pielii din stratul superior al epidermei. Pielea imatură, care este deosebit de sensibilă, este apoi expusă la agresiuni externe.

Cum ar trebui un bărbat să aibă grijă de pielea lui
Întrucât pielea bărbaților este diferită de cea a femeilor, această beneficiază de o abordare specială a îngrijirii pielii și a produselor care îi respectă caracteristicile biologice unice.

Este important să fii atent la bărbierit. Se recomandă utilizarea produselor cu ingrediente antibacteriene pe care le poți găși la prețuri excelente cu un cod de reducere Notino.

Protejați și lubrifiați pielea cu produse de ras. Permit o alunecare netedă pe piele a aparatului de ras și evită micro-tăieturile. De asemenea, trebuie să fie blând și să calmeze pielea sensibilă: produsele agresive pot elimina lipidele prezente în mod natural pe piele.

Cremele hidratante și produsele anti-îmbătrânire pentru bărbați tind să aibă o textură ușoară. Produsele bogate și grase sunt mai puțin apreciate de pielea sensibilizată prin bărbierit.

Deși nu am crede, bărbații tind să se preocupe din ce în ce mai mult de aspectul lor fizic și acest lucru se reflectă în gama variată de produse apărute pe piață și pe care le găsiți oricând în magazinul online, la un preț special, cu un cod de transport gratuit Notino.

Recomandari