Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

În mod surprinzător, prăjiturile cu răvaș nu au fost inventate de către chinezi

Se pare faimoasele prăjituri au fost create în California. Sunt numeroase teorii și au fost create multe povești în jurul simpaticei prăjituri, mai ales în ce oraș a apărut mai exact și cine a inventat-o: chinezii, japonezii, americanii, sunt foarte multe dezbateri în acest sens. În 1983 a fost creata chiar o dezbatere publică pentru a se determina cu exactitate originea ei și au apărut mai multe teorii.

În primul rând, imigrantul chinez David Jung, care a înființat Compania de Tăieței din Hong Kong, a creat prăjiturică în anul 1918. Îngrijorat fiind de soarta oamenilor săraci care colindau în jurul magazinului lui, a început le distribuie în mod gratuit aceste prăjituri. Fiecare dintre ele avea în interior o bucată mică de hârtie pe care era inscripționat un pasaj din Biblie, menit le aline într-o oarecare măsură suferința.

Pe de altă parte, japonezul Makoto Hagiwara, designer celebru care a creat Gradina Japoneză din Golden Gate Park, San Francisco, a inventat și el o prăjitură cu răvaș. În anul 1914, pentru a-și arăta recunoștința față de persoanele care i-au fost alături în cele mai grele momente, Hagiwara a creat această prăjitură și a pus în interiorul ei bucățele de hârtie pe care a scris tot felul de mesaje de mulțumire. După ce le-a distribuit acestor persoane, a început le servească în mod frecvent în Grădina Japoneză. În anul 1915 ele au fost expuse la celebrul târg internațional Panama-Pacific.

La începutul anilor 1900, Cartierul Chinezesc din San Francisco se dorea a fi transformat fintr-un ghetou într-o atracție turistică importantă, un loc unde oricine venea poată simți din plin atmosfera orientală. Pentru orice turist caută într-un loc pe care îl vizitează un desert reprezentativ, au fost create aceste mici prăjiturele, pentru a stârni curiozitatea vizitatorilor. Mesajele din interiorul prăjiturilor erau citate din mai marii înțelepți ai Chinei.

Ultima descoperire arată prăjiturile au fost inventate de japonezi. Pe o bucată de lemn care se pare datează din 1878, este desenat un comerciant stradal care pregătește pe un fel de grătar celebrele prăjiturele. Acestea pot fi găsite încă în unele zone din Kyoto, însă sunt mult mai închise la culoare decât cele cu care suntem cu toții obișnuiți, fiind făcute din pastă miso și de susan.

După cel de-al Doilea Război Mondial, prăjiturile cu răvaș au devenit un desert obișnuit în restaurantele chinezești. Cu toate gustul lor este unul plăcut, au o aromă deosebită, cei care le cumpără sunt interesați în cea mai mare parte de mesajul aflat în interiorul prăjiturii. Dacă la început mesajele conțineau citate din Confucius, Aesop sau chiar din Biblie, mai târziu ele au început conțină recomandări de numere pentru loterie, glume, fețe zâmbărețe. Politicienii le-au folosit în campaniile lor, mirii le-au cumpărat drept mărturii pentru nuntă.

În zilele noastre, prăjiturile cu răvaș se pot personaliza după preferințele fiecăruia, se pot pregăti în diverse culori și cu numeroase arome și pot fi folosite atât de companii pentru campanii de lansare de produse sau pur și simplu pentru promovare, însă reprezintă de asemenea și un element interesant care poate fi folosit pentru petreceri private.

Vezi si

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here