Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Cu cât călătorim mai mult în Europa și experimentăm lucruri noi, cu atât descoperim preparate culinare care nu încetează să ne uimească.

În Portugalia sunt multe preparate culinare care te înfioară atunci când auzi din ce sunt făcute, însă ceea ce este cu adevărat de apreciat la portughezi, este faptul că atunci când gătesc un preparat pe bază de carne, fac tot posibilul să folosească tot ce se poate, nu le place să facă risipă.

Multe din mâncărurile de mai jos pot părea ciudate pentru turiști, însă pentru portughezi reprezintă preparatele lor obișnuite pentru masa de prânz.

Tripas a Moda do Porto a fost numită prima minune a gastronomiei portugheze. Originar din nordul Portugaliei, acest preparat este o tocăniță făcută din cârnați, fasole și stomacul unui animal, de obicei vacă sau oaie.Cabidela este un preparat răspândit tot în partea de nord a țării și aparent este o altă tocăniță care se servește cu orez pe post de garnitură. Este un tip de mâncare aflat în majoritatea meniurilor din restaurantele tradiționale, iar ciudățenia lui constă în felul în care este gătit. Cabidela se pregătește de obicei din carne de iepure sau pui. Înainte de a fi gătită carnea, animalul sacrificat este suspendat deasupra vasului în care urmează a fi pregătită tocănița, astfel încât sângele lui să fie folosit mai departe.

Mão De Vaca Com Grão
este un alt exemplu elocvent în privința portughezilor care încearcă să gătească folosind orice porțiune din corpul unui animal sacrificat. Preparatul este originar în Angola și a fost adus în Europa de către exploratorii portughezi. Este o mâncare făcută din copite de vacă și năut. În unele zone ale țării sunt adaugați și cartofi pentru o densitate mai mare.

Anghilele
sunt cu siguranță niște creaturi ciudate care trăiesc în ape puțin adânci, mai rar gustate de către turiști. Portughezii însă ar servi oricând cu mare placere o anghilă gătită așa cum trebuie, adică marinată în mod corect și apoi friptă.

Baba de Camelo, în traducere liberă înseamnă “salivă de cămilă” și este un desert tradițional portughez găsit în aproape orice restaurant. Desertul nu are nicio legătură însă cu nicio cămilă, este preparat din lapte condensat și migdale.

Cozido
este un preparat care există în Portugalia de foarte mult timp, apărut într-o perioadă în care cei săraci își permiteau numai resturile celor bogați. Practic tot ce înseamnă resturi de la diverse preparate, sunt folosite în restaurante pentru a găti această tocăniță.


Burras Assadas
, în traducere mot-a-mot «măgar fript» este de fapt mandibula de porc. Aceasta este servită în mod normal pe un pat de cartofi prăjiți.

 

Pezinhos De Porco De Coentrada este un preparat pe bază de picioare de porc. Și pentru că nimeni nu poate gați un preparat de lux din picioare de porc, pentru a putea fi totuși apetisante, în bucătăria portugheză li s-a adăugat coriandru.

Recomandari