Vara se apropie, si nu te-ai decis inca unde mergi in vacanta? Ei bine, nu este nevoie sa spargi contul din banca pentru acest lucru, deoarece exista locuri frumoase in Europa in care poti merge pentru a avea o experienta de neuitat. Acestea fiind spuse, iata locurile in care te poti distra vara aceasta.

1. Izmir, Turcia

In luna iunie, orasul este in plina sarbatoare, si vei avea parte de cea mai frumoasa experienta din Turcia la Festivalul International Izmir, la care poti vedea piese de teatru, muzica si balet, toate specifice celei mai originale tari din Europa. Este o alternativa mai ieftina pentru litoralul de pe coasta Marii Egee, vei ramane placut surprins de nisipul incredibil de fin si curat, fiind o locatie perfecta atat pentru grupuri, familie sau cuplu. De asemenea, orasul a devenit celebru si pentru titlul de oras-port, titlu ce i-a dublat numarul de turisti anual.

2. Budapesta, Ungaria

Este inca fascinant cate activitati poti desfasura in Budapesta, desi tindem sa credem ca acest oras nu mai are multe sa ne ofere. De acest loc te poti bucura la capacitate maqxima abia pe timpul verii, te poti plimba pe una dintre cele mai renumite strazi din lume, Falk Miksa, iar daca vremea devine calda, poti participa la o partida de sah plutitor in baile Szechenyi.

3. Porto, Portugalia

Nu veti gasi in toata Europa un loc mai potrivit pentru vacanta de vara! Un loc rafinat, calduros, care iti ofera din toate cate ceva, la preturi exceptionale. Veti putea vedea tot felul de cladiri impunatoare, de la cele in stil baroc, la neoclasice, nenumarate muzee ce adapostesc arta de valoare. Lasati-va fascinati de bucataria lor, de nenumaratele tipuri de carne si cascaval.

4. Pristina, Kosovo

Kosovo este una din tarile care au tinut cel mai mult la traditiile sale de-a lungul timpului. Preocupata sa-ti pastreze si construiasca in continuare istoria, capitala sa, Pristina, iti va taia respiratia cu frumusetile ei. Arhitectura orasului este una bizantina cu elemente islamice, si a devenit pe parcursul anilor un motiv puternic de dezbatere in randul celor preocupat de sculptura si cladiri.

5. Yerevan, Armenia

Sau “Orasul Roz”, asa cum a mai fost numit datorita culorilor cladirilor, este cel mai vechi oras din lume care a fost locuit pe toata perioada existentei sale. A devenit in ultimii destinatia favorita a multor turist datorita diferentelor culturale, a istoriei fascinante, dar si a pretului mic de nerefuzat. Veti vedea frumusetea acestei tari doar plimbandu-te prin centrul orasului, un loc restrans in care nu veti obosi, dar suficient de interactiv pentru a nu te plictisi. Pentru a te cufunda mai mult in istoria si cultura acestui oras, puteti vizita muzee, precum Muzeul Genocidului Armean sau Muzeul Orientului Mijloc si multe altele.

Recomandari