Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Pentru o vacanță în Europa în timpul căreia să vă bucurați de soare, plaje și în același timp să aveți și opțiuni de distracție, alegeți sudul Portugaliei. Soarele este prietenos pe toată durata anului, plajele au nisip fin, localnicii sunt primitori, mâncarea bună, istoria ofertantă și frumusețile naturii numeroase. Toate acestea sunt valabile pentru coasta de sud-vest, deoarece pe măsură ce mergeți către Algarve, temperaturile cresc.

Istoria Portugaliei este un amalgam de influențe celtice, romane, germane și maure. Tocmai de aceea veți observa stiluri arhitecturale cu influențe maure, care dau regiunii un caracter aparte. De la Porto și până la Lisabona, de la Sagres și până la Algarve, Portugalia oferă o multitudine de peisaje și climă plăcută.

Iată cele 7 lucruri care vă vor face să alegeți sudul Portugaliei pentru următoarea vacanță

1. Oamenii primitori

Prietenoși și extrem de calzi, locuitorii din sudul Portugaliei stiu să trăiască în prezent, să se bucure de fiecare moment și de tot ceea ce are de oferit țara lor. Fie că produc vin sau lucrează pământul, fie că gătesc preparate delicioase sau se plimbă de-a lungul plajelor nisipoase, fac acest lucru traindu-l din plin. Zicala cea mai răspândită aici este “Viva a boa vida” (Trăiți viața din plin).

2. Soarele este prietenul cel mai bun al omului

Pe coasta sudică a Portugaliei, în Faro, locuitorii se bucură de 3036 ore însorite. Împărțind la cele 365 de zile dintr-un an, rezultă 8.3 ore cu soare pe zi. Dacă sunteți genul de persoană care adoră zilele călduroase, relaxante, în compania unui cocktail și a unor preparate culinare deosebite, acesta este locul perfect.

3. Mâncăruri delicioase

Fructele de mare sunt desigur vedetele tuturor restaurantelor. Codul și sardinele sunt de asemenea întâlnite peste tot. Pasteis de Bacalhau este un deliciu culinar pregătit din cartofi, ceapă, usturoi și cod sărat, toate amestecate și aruncate în baie de ulei. Toți turiștii încearcă negreșit acest preparat.

Melcișorii dulci sunt de asemenea un preparat foarte des întâlnit. Le veți găsi în aproape orice patiserie, în diverse variante.

Brânzeturile din această regiune sunt de asemenea o delicatesă. Dintre ele se remarcă brânza Nisa, maturată și cu arome foarte intense. La fel de apreciată este și Serpa, o brânză obținută din lapte de oaie, ușor picantă.

4. Vinuri de excepție

În regiunea Alentejo din sudul Portugaliei, climatul este foarte cald și uscat, motiv pentru care aici se produc vinuri deosebite că gust. Podgorii micuțe, deținute de familii, se pot găsi în toată regiunea. Vinul Alentejo a fost inițial unul de masă, ocupând al doilea loc în țară după cel de Porto. Puțin câte puțin însă, vinul produs aici începe să ocupe un rol tot mai important. Cabernet Sauvignon și Syrah, alături de varietăți mai puțin cunoscute precum Alfrocheiro și Aragonez, se întâlnesc grațios pentru a da cele mai bune vinuri roșii din regiune.

5. Plajele frumoase

Mergeți la sud de Lisabona, de-a lungul coastei de vest, trecând prin Setubal și Sines, până la Sagres. Apoi schimbați direcția și mergeți către est către cea mai sudică regiune a Portugaliei. Plajele întinse, apa oceanului și soarele strălucitor vă vor ajuta să atingeți starea perfectă de relaxare. Algarve este primul loc ce trebuie să vină în mintea oricărui turist. Plaja Camilo este foarte populară și pe bună dreptate. Există însă plaje foarte frumoase și pe coasta vestică. În Setubal, la sud de Lisabona, se află Praia de Galapinhos, o plajă îngustă și lungă, cu apă de un azuriu perfect. În Sagres, plajele sunt perfecte în mod deosebit pentru surf, deoarece valurile sunt puternice.

6. Aici se produce pluta

În Portugalia se produce mai multă plută decât în orice altă țară. Dopurile de plută se produc din lemn de stejar. Desigur, dopurile de plută sunt foarte importante pentru industria vinului. Coaja stejarului este îndepărtată și din aceasta se produc dopurile de plută. În acest fel, copacii nu sunt afectați, deoarece coaja se regenerează în timp.

7. Opțiuni de cazare tradiționale

Dacă veți călători în regiunea Alentejo, alegeți Hotel De Alvito, un castel din secolul al-15-lea. Stilul arhitectural este o combinație de Islamic, gotic și portughez, lucru care contribuie la unicitatea locației. La fel, Pousada Castelo de Alcacer Do Sal este o altă locație interesantă, un castel în stil maur, cu vedere către Râul Sado.

Recomandari