Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

În ultimii ani cu toții suntem din ce în ce mai preocupați de sănătate și mai ales de alimentele care ne pot asigura un stil de viață sănătos. În această categorie se încadrează și uleiul de rapiță care are numeroase beneficii asupra creierului, ochilor, părului și pielii. De asemenea, asigură suport în timpul dietelor de slăbit, ne întărește sistemul imunitar, susține o bună funcționare a sistemului cardio-vascular, articular și osos.

Rapița face parte din aceeași familie cu floarea soarelui, broccoli și varză. Uleiul presat la rece este alternativa cea mai bună, păstrând aroma specifică și valoarea nutrițională ideală.

Prin comparație cu alte uleiuri pe care le folosim pentru gătit, uleiul de rapiță este bogat în grăsimi monosaturate, pe care le găsim în mod normal în nuci și avocado, contribuind la scăderea nivelului colesterolului.

Uleiul de rapiță este o sursă importantă de Omega 3, 6 și 9, precum și acizi grași pe care îi găsim în mod normal în pește și produse de pește. Astfel, susține sănătatea creierului, este un puternic antioxidant și susține buna funcționare a tuturor articulațiilor.

Vitamina E de asemenea poate fi găsită în uleiul de rapiță, ea fiind utilă pentru susținerea imunității, cât și pentru sănătatea ochilor, pielii și părului.

Uleiul de rapiță are un conținut redus de grăsimi saturate, fiind astfel recomandat persoanelor cu afecțiuni cardiace și celor care doresc să țină dieta.

Cu uleiul de rapita putem gati la temperaturi mai ridicate, respectiv pana la 230 grade, fara a-i afecta calitatea.

Pe langa beneficiile asupra sanatatii, uleiul de rapita poate fi imbunatatit cu diverse arome, facandu-l astfel si mai gustos si potrivit pentru prepararea de dressing-uri pentru salate sau in amestecuri pentru marinat carnea. Cele mai intalnite arome sunt cele de busuioc, lamaie, usturoi sau chilli.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here