Cercetatorii sugereaza ca te uiti mai mult, mai repede si mai usor la siglele care sunt plasate in stanga produselor decat pe cele al caror logo este plasat in partea dreapta a acestora. Sunt insa mai multe motive pentru care majoritatea firmelor aseaza logo-ul in partea stanga.

Logo-urile sunt primul impact vizual cand vine vorba de un brand. Sa luam de exemplu paginile web, utilizatorii acestora au tendinta sa se uite mai degraba in partea stanga decat in partea dreapta, astfel ca majoritatea site-urilor au logourile in partea stanga, un procent destul de mic il au pe mijloc, iar in dreapta procentul este aproape nesemnificativ.

La haine, la fel, in moajoritatea cazurilor logo-ul este in partea stanga. Cand dai mana cu cineva automat privesti in partea stanga a imbracamintei, unde este plasat logo-ul.

Sunt aliniate in directia in care scriem/citim

Dupa cum spuneam si mai sus, daca ne uitam la majoritatea site-urilor logo-urile acestora sunt in partea stanga, principalul motiv fiind ca oamenii citesc si scriu de la stanga la dreapta, cu exceptia limbii arabe, ebraice, farsi, unde cuvantul scris este citit de la dreapta la stanga.

Logo-ul reprezinta una dintre cheile principale ale unui brand, element care face ca brand-ul sa devina memorabil si principalul element de identitate al firmei. Conform unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca oamenii isi aduc mai bine aminte de un anumit brand cand logo-ul acetuia este plasat in partea stanga; 89% din brand-uri si-au plasat logo-ul in partea stanga, un procent foarte mare.

De asemenea oamenii spun ca logoul pe produsele populare se gaseste in partea stanga pentru ca majoritatea oamenilor sunt dreptaci, acest lucru facandu-l mult mai vizibil.

Ai si alte pareri legat de acest fapt? Poti lasa un comentariu mai jos in sectiunea de comentarii.

Recomandari