Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Pentru a crea o strategie puternică de social media pentru o companie mică, este necesară multă imaginație, dar și multă muncă. Acceptarea rapidă a platformelor preum Facebook, Twitter și Instagram înseamnă că deja companiile nu au cum să nu recunoască importanța social media.

Conform studiilor efectuate, o persoană petrece în medie 145 de minute pe zi pe site-urile de socializare, aceasta însemnând că există foarte multe posibilități în a găsi clienți.

Pentru afacerile mici aflate la început, este destul de complicat să aibă o echipă întreagă de marketing, pregătită să acționeze pe orice platformă; de aceea, este necesar să își aloce timp și venituri strategic.

Primul pas important: faceți un plan și stabiliți obiective

Mulți dintre cei care dețin afaceri mici stiu că trebuie să folosească social media pentru a-și dezvolta compania, însă v-ați întrebat vreodată de ce este necesar acest lucru? Care este scopul strategiei de marketing? Este mai ușor să stabiliți un plan pentru a vă atinge scopul, dacă știți cu certitudine care este acesta.Tehnica SMART (specific, măsurabil, de atins, relevant și măsurat ca timp) vă ajută cu siguranță să stabiliți obiectivele.

Faceți tot posibilul să nu exagerați
Există persoane care dețin companii mici și consideră că trebuie să genereze în continuu filmulete, poscast-uri și bloguri pe toate platformele de socializare. Se străduiesc să folosească orice strategie cunoscută de marketing online, însă care este rezultatul? Cheia succesului este să rămâneți activi pe câteva rețele sociale, să le înțelegeți pe deplin cum funcționează și să abia după aceea să faceți trecerea către altele. Este vorba despre calitate, nu despre cantitate. Nu este suficient să fiți vizibili pe canalele de social media, ci trebuie să le acordați atenție suplimentară clienților.

Țineți cont de preferințele celor care vă urmăresc
Aceasta înseamnă că trebuie să vă cunoașteți clienții foarte bine și să postați exact ceea ce îi interesează. Greșeala pe care o fac multe companii este că atunci când ies în social media, vorbesc despre compania lor și cam atât. Își promovează produsele, serviciile și angajații, însă uită să le asigure clienților servicii. Clienții caută conținut de calitate, care îi va ajuta să își rezolve diversele probleme.

Conectați-vă, învățați și distribuiți
Cea mai bună modalitate pentru a vă crește numărul de urmăritori în social media, este să partajați conținut din același domeniu. Conectandu-vă la social media reușiți să atingeți o audiență mai mare. Partajați conținut de calitate care vă fi de folos pentru industria în care activați, nu numai pentru clienți sau urmăritori, însă pentru oricine din domeniu.

Comunicarea este cheia
Participați la discuții și aflați ce își dorește audiența să audă și să vadă. Conținutul trebuie să fie informativ, inspirational și promițător, însă încercați să aveți un call-to-action în orice postare. Indiferent care este tipul afacerii, fie că este vorba despre un produs sau despre un serviciu, întotdeauna adaugați emoție conținutului. Vă puteți conecta efectiv cu audiența pur și simplu scriind despre care considerați voi a este definiția succesului și îi puteți invita să își spună și ei povestea în acest sens. Atunci când cineva vă adresează o întrebare, este indicat să continuați discuția și să nu dați răspunsuri închise. Aceasta în condițiile în care numai 10% dintre mesajele și comentariile din social media primesc și un răspuns.

Puteți folosi Instagram, Twitter și Facebook pentru a comunica și pentru a clădi o cale de comunicare bilaterală. Social media ne oferă până la urmă ocazia să primim feed-back valoros și sincer.

Stabiliți un program
Atunci când deținem o afacere, orice minut contează, însă cum să reușim tot timpul să fim și consistenți? Planificând totul în avans, reușim să fim consistenți și să ne încadrăm în timp. Planul de marketing ar trebui să includă din start o zi în care să stabiliți programul postărilor în social media pentru următoarea lună.

Când să postăm?
Foarte multe persoane care dețin companii se întreabă cât de des ar trebui să facă postări pe rețelele de socializare. Aceasta depinde bineînțeles de canalele de socializare folosite, însă mai jos sunt câteva repere:

  • Instagram: povești de postat zilnic
  • Facebook: o postare pe zi este suficientă
  • Twitter: mai multe postări pe zi, atunci când știți că aveți audiență online
  • Linkedin: distribuire de conținut relevant de câteva ori pe săptămână.

Există atât de multe modalități prin care puteți fi activi în social media, tot ce trebuie să faceți este să înțelegeți ceea ce este potrivit pentru client. Cea mai bună cale pentru a fi sigur este să începeți efectiv să postați.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here