Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Camerele foto încorporate telefonului smart au devenit atât de bune, încât mulți dintre noi nici măcar nu își imaginează cum arăta lumea înainte de acestea, cum era să folosești un aparat separat numai pentru a face fotografii.

Cu toate că cei pasionați de fotografie continuă să își achiziționeze camere foto performante, toți ceilalți ne bazăm pe telefonul mobil pentru a surprinde cele mai frumoase momente din viața noastră.

Iar aici, tehnologia continuă să avanseze și noi modele apar în mod frecvent. Majoritatea telefoanelor folosesc un sistem de lentile, care adaugă atât greutate acestuia, dar îi afectează într-o oarecare măsură și aspectul, fiind în contrast cu modelul subțire și elegant al telefonului.

Acest lucru s-ar putea schimba însă pe viitor, deoarece este în procesul de cercetare o nouă tehnologie care caută să îmbunătățească perfomantele zoom ale camerei foto, ceea ce înseamnă fotografii mai luminoase și mai clare, reducând în același timp spațiul ocupat și greutatea aparatului. În prezent, atunci când doriți să dați zoom, trebuie să atingeți ecranul telefonului, lucru care poate afecta calitatea fotografiilor, dandu-le așa numitul efect «blur».

Cercetătorii care lucrează la noul sistem pentru camere foto vor să creeze un tip de zoom automat, care să acționeze instant și să redea fotografii clare. Tehnologia studiată constă în niște cristale lichide, inspirată fiind de cea a televizoarelor care o folosesc în prezent cu succes.

Se pare că aceste cristale lichide au capacitatea de a se reorganiza în funcție de modul în care lumina se mișcă printre ele. Efectul este unul care mimează un zoom dat de sistemul actual de lentile. Astfel, în locul unui număr mare de lentile, acest sistem ar avea capacitatea de a crea imagini clare, prin intermediul unei singure lentile.

În prezent, compania care cercetează această tehnologie, a aplicat-o unor aparate medicale, urmând să o folosească și pentru telefoanele smart în următorii trei ani. Aceștia estimează că tehnologia ar putea aduce de 10 ori zoom prin intermediul cristalelor lichide, însă această inovație oferă șanse foarte mari de dezvoltare, motiv pentru care rezultatul poate fi unul surprinzător.

Astfel, este foarte clar faptul că tehnologia lentilelor folosite pentru camerele foto avansează într-un ritm alert, însă ceea ce producătorii trebuie să își amintească, este faptul că utilizatorii sunt obișnuiți cu modul simplu de folosire a aparatelor.

Recomandari