În practică, scaunele de bucătărie au sarcini ușor diferite de îndeplinit decât cele plasate în living sau dining. Prin urmare, atunci când le selectați, trebuie să acordați o atenție deosebită caracterului practic, astfel încât să poată fi utilizate cât mai mult timp posibil. Deci, ce trebuie să țineți minte pentru a lua o decizie bună în acest sens?

Scaune de bucătărie ușor de curățat
Pregătirea meselor implică inevitabil posibilitatea de murdărire a scaunelor și a altor elemente ale echipamentului încăperii, precum bucătăria. Prin urmare, merită să acordați o atenție deosebită faptului ca scaunele de bucătărie să fie ușor de curățat. Prin urmare, vor fi perfecte modelele din materiale plastice care nu absorb murdăria, precum și cele acoperite cu piele artificială, care, de asemenea, este mai greu de murdărit.

Scaunele de bucătărie, care este puțin probabil să fie utilizate o perioadă lungă de timp în această încăpere, sunt modelele tapițate cu țesături. Astfel de variante vor fi mult mai eficiente în încăperi precum livingul și diningul, datorită aspectului lor unic, dar mai puțin practic.

Confortul nu este mai puțin important, deci dimensiunile optime
Deși în bucătărie mâncăm de obicei în fugă, scaunele din această încăpere trebuie să fie și ele confortabile. Așadar, merită să acordați atenție lungimii șezutului. Care este lungimea optimă? Conform principiilor ergonomice, cele mai bune sunt cele în cazul cărora  1/3 din lungimea coapsei iese în afara conturului scaunului.

Înălțimea scaunului este, de asemenea, de o mare importanță și cel mai bine este să fie de la 45 până la aproximativ 50 cm de la podea. Asupra confortului va avea, de asemenea, influență stabilitatea și, prin urmare, merită ca scaunele de bucătărie să aibă picioare cu adevărat solide și durabile. Din fericire, producătorii acordă atenție ergonomiei, motiv și de aceea majoritatea modelelor de pe piață îndeplinesc astfel de criterii.

După cum puteți vedea, alegerea scaunelor pentru o anumită încăpere, cum ar fi bucătăria, se dovedește a fi cu adevărat importantă. În acest caz, cu siguranță nu merită să preferați estetica în locul funcțiilor practice, deoarece se poate dovedi că scaunele care nu sunt practice  și se murdăresc ușor vor necesita o înlocuire rapidă.

Confortul este, de asemenea, important – cu cât doriți să le folosiți mai des, cu atât este mai important. Dacă viața de familie este concentrată în bucătărie, astfel încât nu numai că mâncăm în mod regulat, ci și că avem adesea conversații lungi după cină sau cină, ar trebui să acordăm o atenție deosebită acestui aspect. Când mergeți la magazinul de mobilă, ar trebui să vă așezați pe scaunul de la masă și să evaluați dacă înălțimea, șezutul și spătarul acestuia vi se potrivesc. După ce ați cumpărat un scaun, procurați-vă tampoane de pâslă pentru picioarele acestuia, pentru a evita zgârierea podelei și producerea unor scârțâituri neplăcute atunci când mutați scaunul.

Recomandari