Oregano oil bottle with label and oregano herb bunch

Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Uleiul de oregano este obținut din planta cu același nume, oregano sau “Origanum vulgare” din limba latină

Uleiul poate fi folosit atât intern, cât și extern, ajutând la vindecarea sau ameliorarea diverselor afecțiuni. Unul dintre beneficiile majore ale uleiului de oregano este efectul puternic antioxidant și antimicrobian. Cu toate acestea, el nu este potrivit pentru oricine, de aceea, înainte să îl folosim, este indicat să cerem părerea unui medic. 

Ce este de fapt uleiul de oregano?
Oregano este o plantă care face parte din familia mentei și este extrem de cunoscută pentru multiplele modalități de utilizare în bucătărie. Producătorii de ulei usucă mai întăi frunzele și abia apoi încep procesul de extracție propriu-zisă a uleiului.

Uleiul de oregano conține două componente esențiale:
* carvacrol: care este un antioxidant
* timol: care protejează împotrivă toxinelor și luptă cu infecțiile fungice.

Care sunt principalele beneficii ale uleiului de oregano?

Luptă cu bacteriile

Datorită conținutului mare de carvacrol, acest ulei ne poate proteja împotriva anumitor tipuri de bacterii, cum ar fi stafilococul. Cercetătorii încearcă să îl folosească în prezent chiar pentru tratarea bacteriilor rezistente la antibiotice, combinandu-l cu nanoparticule de argint. Produsule este încă la nivelul de testare.

Tratarea ușoarelor infecții bacteriene la nivel intestinal
Uleiul poate fi folosit că adjuvant în tratarea infecțiilor intestinale.

Tratarea unor infecții fungice
Datorită nivelului ridicat de timol, uleiul de oregano poate lupta împotriva infecțiilor fungice. Astfel, cercetătorii au observat eficacitatea lui în tratamentul candidei comune.

Este un puternic antioxidant
Antioxidanții ne protejează organismul de așa numitele procese de stres oxidativ și de radicalii liberi. Stresul oxidativ poate duce la apariția unor afecțiuni precum artrita, ateroscleroza sau chiar anumite tipuri de cancer. Reducerea nivelului acestora ne ajută organismul să fie protejat de astfel de boli.

Reduce inflamația
Carvacolul este considerat un puternic anti inflamator, cercetătorii în prezent realizează teste pentru determinarea unei cantități corecte de ulei care să fie administrată omului pentru a lupta cu afecțiuni de acest tip.

Vindecă răni
Diluat și aplicat pe tăieturi ușoare, ajută la vindecarea acestora.

Protecție împotriva insectelor
Diluat și aplicat pe piele, ajută la protecția împotriva insectelor precum țânțarii sau căpușele.

Ajută la procesul de slăbit prin faptul că întrerupe procesul de acumulare a grăsimilor dăunătoare.

Uleiul de oregano poate fi găsit atât sub formă lichidă, cât și capsule. Cantitatea care trebuie administrată trebuie ajustată în funcție de recomandarea producătorului, dar mai ales după consultarea în prealabil a unui medic. De asemenea, uleiul nu poate fi administrat copiilor sau femeilor însărcinate.

Vezi si

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here