Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Un zbor cu avionul presupune si un risc crescut de a te imbolnavi. Spatiul este mic, inchis, iar unele bacterii si virusuri pot rezista si o saptamana in interior. De asemenea, nu calatorim singuri, iar la bord mai sunt zeci, poate chiar sute de pasageri. Iata 5 sfaturi pentru a evita sa te imbolnavesti atunci cand calatoresti cu avionul.

1. Fii odihnit

Un somn de 7-8 ore inainte de a calatori este unul dintre cele mai eficiente lucruri. In acest fel te vei asigura ca sistemul imunitar functioneaza optim si te va apara in cazul in care vei lua contact cu anumiti germeni sau bacterii.

2. Ai grija ce mananci

Mancarea de la bord poate fi prea sarata, prea dulce, prea grasa si contine foarte multi aditivi toxici pentru sanatatea organismului. O salata de legume cu carne slaba (peste, pui) ajuta la stimularea sistemului imunitar pe durata calatoriei.

3. Alege locul de la geam

Unele studii au ajuns la concluzia ca locul de la fereastra este cel mai ferit cand vine vorba de contactul cu germanii. Un pasager care calatoreste pe scaunul de la geam intra in contact cu mai putin persoane comparativ cu unul care calatoreste pe scaunul din mijloc sau pe cel de langa culoar.

4. Nu uita sa te hidratezi

Schimbarea presiunii din timpul zborului si cantitatea redusa de oxigen conduc la deshidratare. Este indicat sa bei mai multa apa cu o zi inainte de a calatori, dar este la fel de important sa te hidratezi si pe durata zborului. Desigur, este bine sa eviti consumul de alcool in timpul zborului deoarece te vei deshidrata si mai tare.

5. Ajusteaza ritmul corpului

Jet lag este un fenomen care apare atunci cand calatorim in zone aflate pe alt fus orar (de exemplu Romania – Canada). Diferentele de fus orara pot cauza oboseala, dureri de cap, insomnie sau indigestie. Este indicat sa incepi adaptarea la noul fus orar cu cateva zile inainte de calatorie. Acest lucru poti sa-l faci prin schimbarea orelor la care mergi sa dormi.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here