Uber va functiona in noaptea de Revelion. Da, va fi tariful mai mare si pentru asta trebuie sa fii pregatit. Dincolo de acest serviciu, mai sunt cateva sfaturi de care sa tii cont.

Uber a pregatit o lista cu sfaturi pentru Revelion, astfel incat sa nu strici anul nou inca din prima zi sau din noaptea dintre ani. Acestea sunt independente de serviciu si, mai degraba, sunt axate pe cei care prefera sa-si foloseasca masina sau vor calatori cu altii.

Sfaturile Uber pentru noaptea de Revelion (si nu numai)
1. Desemneaza un sofer al grupului. Daca tu si prietenii sau familia ta decideti sa luati masina, stabiliti de la bun inceput cine se sacrifica si nu bea nici macar un pahar. Un studiu realizat de ALIAT, la solicitarea Uber, arata ca riscul de accident este de trei ori mai mare, indiferent de cantitatea de alcool consumata.

2. Fara Facebook / Instragram la volan, daca nu era deja evident. In noaptea de Anul nou se posteaza milioane de poze si filmulete, se dau si se primesc milioane de mesaje si de apeluri. Conform statisticilor campaniei „Fii treaz la volan”, unul sofer din doi trimite mesaje text atunci cand e la volan. Mai mult, sase din 10 conducatori auto vorbesc la telefon fara a folosi un dispozitiv handsfree. Mai mult, expertii spun ca 10% din accidentele rutiere in urma carora se inregistreaza victime sunt cauzate de distragerea atentiei la volan.

3. Verifica din timp programul mijloacelor de transport in comun. Daca planuiesti sa mergi cu metroul sau autobuzul, verifica programul special pentru noaptea de Revelion al Metrorex si STB. Nu calatori singur(a), mai ales daca e foarte tarziu.

De regula, in noaptea de Revelion, circula toate liniile STB de noapte care ajung in zona centrala, iar metroul circula intre orele 00:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 pana la ora 5:00 la un interval de 20 minute.

4. Comanda o masina prin aplicatie. Fie ca alegi sa mergi cu taxi sau cu un Uber, comanda unei masini prin aplicatie este mai sigura. Daca folosesti Uber, e bine de stiut ca toti soferii parteneri trec printr-o verificare inainte de a se inregistra pe platforma, iar cursele sunt monitorizate prin GPS, ceea ce inseamna ca esti mereu pe harta.

Totodata, poti trimite detaliile cursei tale prietenilor sau familiei pentru a-ti urmari traseul. In plus, poti suna la 112 direct din aplicatie pentru orice eventualitate.

5. Evita orele de varf si nu astepta in strada. Daca mergi cu taxi sau folosesti Uber, evita sa calatoresti odata cu toata lumea, mai ales daca vrei sa gasesti repede o masina disponibila. Iar daca trebuie sa astepti, stai inauntru pana cand aplicatia te notifica ca masina a ajuns.

Anul trecut, in Bucuresti, cererea cea mai mare la Uber a fost intre 20:00 si 22:30, precum si intre 3 si 5 dimineata. Tot atunci si tarifele sunt mai mari, din cauza cererii ridicate. De aceea, te sfatuim sa pleci un pic mai devreme sau mai tarziu.

Sigur, nu uita ca poti imparti tariful cursei Uber cu prietenii, direct din aplicatie.

Recomandari