Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Nu este o surpriza si nici o noutate ca alimentatia joaca un rol vital in mentinerea generala a sanatatii organismului, dar si fermitatea pielii. De cele mai multe ori, oamenilor nu prea le pasa ce consuma, iar acest lucru are efecte neplacute in timp. Astazi vei vedea care sunt primele 5 alimente care accentueaza procesul de imbatranire.

1. Mancarea picanta

Ardeii iuti, piper, usturoi si tot ce este picant consumat in exces conduc la imbatranirea prematura a pielii. Mancarea iute inflameaza vasele sangvine, iar unele dintre ele se pot sparge. Mai mult decat atat, acestea declanseaza glandele sudoripare, cu alte cuvinte vei incepe sa transpiri. Transpiratia combinata cu bacteriile de la suprafata pielii conduc la blocarea porilor.

2. Margarina

Este indicat sa o eviti deoarece cam toate tipurile de margarina de pe piata contin grasimi de tip trans care maresc nivelul de colesterol LDL (cel rau) si scad nivelul de colesterol HDL (cel bun). Inflamatia interna poate conduce la afectiuni cardiovasculare, dar impacteaza si elasticitatea si fermitatea pielii.

3. Sucuri carbogazoase si energizante

Consumul de sucuri si energizante imbatranesc celulele corpului mai repede. Nu spune nimeni sa nu bei o bautura racoritoare, dar nici sa transformi o doza de suc in lifestyle. Sucurile contin extraordinar de mult zahar. De exemplu, o doza de suc contine cam 7-10 lingurite de zahar. Balonarea si flatulenta apar tot din cauza sucurilor carbogazoase.

4. Mancarea semipreparata

Stim ca timpul a devenit unul dintre cei mai mari dusmani. Din nefericire, multi oameni opteaza pentru mancarea semipreparata/ ready-to-eat pe care o incalzesc 5 minute la cuptorul cu microunde sau o lasa 10 minute in tava din cuptor. Aceste preparate contin foarte multa sare. Un consum ridicat de sare determina o nevoie mai mare de apa in organism. In situatia in care rinichii nu pot face fata unui debit de apa mai mare decat cel normal, surplusul se va depozita in diverse parti ale corpului.

5. Alcoolul

Consumul excesiv de alcool conduce la deshidratare, un factor care accentueaza procesul de imbatranire. Pielea contine 63% apa, iar alcoolul are un impact consistent asupra acesteia. Cand consumi apa, hidratarea se va indrepta, in prima faza, spre organele vitale, iar la nivelul pielii ajung cantitati mici de apa.

In concluzie, nu trebuie sa renunti definitiv la acool sau la alte preparate. Daca pe unele este bine sa le eviti, precum margarina, in cazul celorlalte ai nevoie de un consum echilibrat.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here