Pana la izbucnirea crizei sanitare, Zoom nu era o aplicatie foarte cunoscuta in randul internautilor. Aceasta a cunoscut succesul peste noapte in timpul pandemiei, iar rezultatele financiare aferente primului trimestru fiscal arata o crestere grozava.
Zoom a inceput sa joace un rol vital in vietile noastre. Conferintele sau sedintele de la serviciu, scoala online sau banalele discutii cu prietenii s-au mutat pe Zoom in ultimele saptamani.
Simultan cu mutarea biroului acasa in sufragerie sau in balcon, foarte multe companii au platit abonamente la Zoom. Cifrele sunt uluitoare: cererea de abonamente a crescut cu 354% si a ajuns un numar de 265 400 de abonati. Aceste informatii se traduc prin incasari de 328,2 milioane de dolari.
Aprilie – luna de varf pentru Zoom
In luna aprilie Zoom a inregistrat un record absolut: 300 de milioane de utilizatori platitori sau nu de abonamente au participat la video call-uri. Numarul este impresionant mai ales daca ne raportam la cea mai buna zi din luna decembrie 2019 pentru Zoom cand numai 10 milioane de utilizatori au organizat conferinte sau apeluri video.
Zoom nu a fost ocolit de scandalurile de securitate, dar chiar si asa numarul de utilizatori a ramas constant pe aplicatie. In timpul pandemiei cu noul Coronavirus, compania care detine aplicatia s-a bucurat de cea mai profitabila perioada de la lansarea aplicatiei.
Conferintele pe Zoom transformate in minute
In prima luna a anului, Zoom a inregistrat 100 de miliarde de minute de apeluri video. Numarul este ametitor la finalul lunii aprilie cand au fost inregistrate 2 000 de miliarde de minute sau 2 trilioane.
Compania spera ca utilizatorii si companiile sa isi mentina interesul ridicat pentru Zoom si in urmatoarele trimestre din 2020 si nu numai.