Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Putem spune ca in aceasta perioada in care cu totii am fost, mai mult sau mai putin, izolati la domiciliu, Internetul a promovat examenul rezistentei si al utilizarii excesive. In ultimele 2 luni majoritatea oamenilor au lucrat de acasa: sufrageria s-a transformat in birou sau in sala de conferinta, iar balconul de acasa a inlocuit cu usurinta terasa pe care angajatii povesteau diferite lucruri in timpul pauzelor de tigara.

Activitatea profesionala s-a mutat si ea in mediul online, iar timpul petrecut cu oamenii dragi in afara orelor de program s-a mutat…tot in mediul online. Putem spune ca suntem norocosi ca in ziua de azi avem acces la Internet si la telefoane inteligente care ne fac viata mai usoara, iar in cazuri precum pandemia Covid 19, ne alina dorul de familie si prieteni.

Whats App versus Zoom versus Skype

Cei de la Picodi au analizat numarul mediu de cautari online ale aplicatiilor de comunicare rapida in magazinele AppStore sau PlayStore.

Whats App ocupa detasat pozitia de lider in topul utilizarii pentru apelurile video fiind cautat de oamenii din 22 de tari de pe continentul european. Din Portgulaia, Franta sau Austria pana in Finlanda, Romania si Rusia, oamenii au ales sa se intalneasca virtual cu cei dragi prin intermediul Whats App.

In ultimele luni aplicatia Zoom a castigat mult teren in ceea ce priveste apelurile video. State din zona de nord a Europei precum Suedia, Finlanda,  dar si Marea Britanie, Ucraina si Republica Moldova au preferat sa efectueze apeluri video sau conferinte pe Zoom.

Viber s-a clasat lider in Peninsula Balcanica, in tari precum Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, dar si in Belarus. In ceea ce priveste Skype, acesta a fost utilizat cu precadere de locuitorii din Polonia, Slovacia, Ungaria si Grecia. Internautii din Danemarca sunt singurii europeni care au pus accent pe utilizarea aplicatiei Google Meet. Microsoft Teams a fost preferat de cetatenii din Bulgaria, Croatia si Georgia.

Cei de la Picodi mentioneaza ca acest studiu a fost efectuat pe baza numarului de cautari online pentru 19 aplicatii de mesagerie instantanee.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here