Istoria animației Disney datează de aproape 90 de ani. O mare parte din ea poate fi vizionată pe Disney Plus, alături de lucrările altor studiouri de animație deținute de Disney, inclusiv Pixar. Iată 10 dintre cele mai bune filme animate de redate pe Disney Plus.
Aladdin acum pe Disney Plus
Robin Williams fură spectacolul ca vocea Geniului din Aladdin, iar apariția sa a pregătit scena pentru tot mai multe voci de celebrități în viitoarele filme de animație Disney . Dar performanța maniacală a lui Williams este doar unul dintre aspectele distractive ale acestui film. Aladdin include, de asemenea, cântece grozave (inclusiv hitul masiv „A Whole New World”), un răufăcător memorabil în vrăjitorul malefic Jafar și o dragoste centrală dulce între hoțul Aladdin și răsfățată Prințesa Jasmine.
The Emperor’s New Groove
Considerat o anomalie pentru Disney la momentul lansării în 2000, The Emperor’s New Groove a avut o istorie de producție zbuciumată și a suferit numeroase schimbări pe parcursul dezvoltării sale îndelungate. Rezultatul este o comedie nebunească, hilară, care îi reprezintă pe cineaști care se dezlănțuie și aruncă orice idei nebunești la care s-ar putea gândi. Povestea unui împărat deșartă care se transformă într-o lamă este mai aproape de un desen animat Looney Tunes decât de un platou obișnuit de la Disney, dar energia sa ciudată îl face grozav de vizionat și de atunci a devenit un clasic de cult.
Fantasia poate fi vizionat pe Disney Plus
În primele zile ale animației Disney, Fantasia anilor 1940 a dovedit că Walt Disney și echipa sa nu erau doar interesați să creeze desene animate cu basme pentru copii. Filmul de antologie prezintă segmente plasate pe piese de muzică clasică, multe dintre ele abstracte și experimentale. De asemenea, îl prezintă pe Mickey Mouse în celebra secvență The Sorceror’s Apprentice, oferind trăsături prostești de desene animate ca contrapunct la unele dintre segmentele mai grandioase. Este o dovadă a puterii artistice a animației.
Frozen (Regatul Înghețat)
Musicalele prințeselor Disney au atins un alt nivel cu megahit-ul Frozen din 2013, care a restabilit stilul clasic Disney ca un magistral al culturii pop, în timp ce și-a făcut propriul drum. Există două prințese aici, surorile Elsa și Anna, iar povestea este mai degrabă despre legătura lor de soră, decât despre o poveste de dragoste cu un prinț frumos. Când puterile de gheață ale Elsei scapă de sub control, Anna trebuie să reînnoiască acea conexiune emoțională pentru a-și salva pământul de iarna veșnică. Este o poveste cuprinzătoare a moștenirii familiei, cu cântece fantastice (inclusiv „Let It Go”), câștigătoare de Oscar.
The Incredibles (Incredibilii)
Datorită deținerii de către Disney a Marvel, Disney Plus este plin de filme cu supereroi cu buget mare, dar Incredibilii de la Pixar adoptă o abordare diferită a poveștii supereroilor. Regizorul și scenaristul Brad Bird se concentrează asupra unei lumi în care superputeri au fost interzise și cum o familie de eroi (Incredibilii) trebuie să demonstreze că a avea puteri speciale poate fi un lucru bun. Este o comedie de familie și un spectacol de acțiune, toate într-unul, cu personaje memorabile într-un cadru distinctiv, proiectat creativ.
Lady and the Tramp (Doamna si Vagabondul)
Uitați de remake-ul blând live-action care a ajutat la lansarea Disney Plus și priviți înapoi la originalul Lady and the Tramp din 1955, cu povestea sa simplă a doi câini din clase sociale opuse care se îndrăgostesc. Doamna răsfățată și Vagabondul cu spiritul liber formează o pereche puțin probabilă, dar legătura lor este imediată și de netăgăduit. Cei doi câini își explorează minunatul oraș de la începutul secolului al XX-lea într-un film liric și în ritm lejer, cu animație frumoasă. Miza narativă este mică, dar personajele și decorul sunt de neșters.
The Little Mermaid (Mica Sirenă)
Așa-numita „Renaștere Disney” a început cu Mica Sirenă din 1989, care a readus animația Disney la proeminență după ani de filme prost primite. Este ușor de înțeles de ce acest film a devenit un clasic, cu melodiile sale geniale ale lui Alan Menken și Howard Ashman, ticălosul său mai mare decât viața Ursula vrăjitoarea mării și eroina sa atrăgătoare Ariel. Povestea sirenei care renunță la voce pentru a putea găsi dragostea adevărată este un favorit de durată care încă ajunge la copii la peste 30 de ani de la lansare.
Ron’s Gone Wrong (Ron a greșit)
Studioul de animație parvenit Locksmith Animation face un debut promițător cu Ron’s Gone Wrong. Zach Galifianakis dă vocea personajului din titlu, un însoțitor robot care funcționează defectuos pentru copilul proscris Barney Pudowski (Jack Dylan Grazer). Toți colegii lui Barney au „B-bots” la modă, dar Barney este blocat cu Ron, a cărui personalitate ciudată îl pune pe Barney în necazuri, dar depășește și conformitatea și deconectarea încurajate de tehnologia modernă. Galifianakis este amuzant și excentric, iar simțul ciudat al umorului al filmului își echilibrează mesajele blânde despre prietenie și acceptare.
Soul (Suflet) acum pe Disney Plus
Lansat exclusiv pentru Disney+ în S.U.A., Pixar’s Soul este un alt film bogat din punct de vedere emoțional al celui mai sensibil autor al studioului, Pete Docter (care a regizat și Up and Inside Out). Urmărește călătoria muzicianului de jazz Joe Gardner (cu vocea lui Jamie Foxx) în timp ce acesta se aventurează în viața de apoi, face echipă cu un suflet care nu este încă născut (cu vocea lui Tina Fey) și învață să aprecieze fiecare moment pe care îl petrece în viață. Este o poveste superb animată, cu meditații care afectează regretul și maturitatea.
Toy Story 2 (Povestea Jucăriilor 2)
Întreaga franciză Toy Story, care a lansat imperiul animației Pixar, este grozavă, dar a doua tranșă este cu ușurință punctul culminant. Toy Story 2 prezintă trăsăturile distractive ale jucăriilor care prind viață atunci când oamenii nu sunt prin preajmă, conduse de cowboy Woody (cu vocea lui Tom Hanks) și astronautul Buzz Lightyear (cu vocea lui Tim Allen). De asemenea, prezintă temele emoționante ale seriei despre bunurile prețuite din copilărie care sunt lăsate în urmă pe măsură ce copiii cresc. Este pe cât de bogat din punct de vedere emoțional, pe atât de distractiv.
Articol recomandat: Cum să sincronizați ceasul Fitbit cu un telefon Android
Sursa: howtogeek.com