Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Platformele de streaming fac parte dintre cei care au castigat dupa urma crizei sanitare. Competitia de pe acest segment de piata este acerba, iar vestea trista este ca tarifele vor fi mai mari.

Disney+ a intrat recent in joc si isi devanseaza lejer competitorii cu programe noi. Abonatii vor avea parte de 10 serii noi Marvel si Star Wars, dar si o multilme de alte tipuri de continut. Reprezentantii companiei au de gand sa investeasca undeva intre 14-16 miliarde de dolari pentru a face aceste show-uri disponibile.

„Toata situatia aceasta va afecta portofelul consumatorului. Si nu doar Disney va ridica preturile. Netflix a anuntat deja o crestere de preturi, iar celelalte platforme vor fi nevoite sa faca la fel, dacă vor sa tina pasul. Prin planul său, Disney ridica stafeta si ceilalti vor fi obligati sa se adapteze pentru a rezista”, a declarat, pentru CNN, Bernie McTernan, analist al companiei de investiții Rosenblatt Securities.

Cati abonati are Netflix la nivel mondial

Netflix este cea mai urmarita platforma de streaming la nivel mondial. Daca rivalul Disney+ are de gand sa investeasca 14-16 miliarde de dolari, pentru a se mentine pe primul loc, investitia celor de la Netflix trebuie sa fie de minimum 20 de miliarde de dolari.

„Netflix are peste 195 de milioane de abonati, iar in luna octombrie a anuntat ca in cateva luni va creste preturile. Toata aceasta situatie este din cauza pandemiei, insa nu este sigur ca va inceta odata ce criza va trece. Iar probabilitatea ca abonatii sa plateasca, in continuare, chiar si un pret mai ridicat, este mare. Dar s-ar putea ca ei sa renunte la televiziunile prin cablu. Si atunci, acesta ar fi un compromis pentru companii precum Disney, WarnerMedia, Comcast și ViacomCBS, care detin sau au licenta pentru continut prin retelele de cablu. Cu cat continutul de streaming este mai bun, cu atat abonatii vor reevalua necesitatea retelelor prin cablu”, a mai precizat McTernan.

Momentan nu exista date fixe cu privire la noile planuri tarifare si nici o eventuala data de la care ar putea fi aplicate.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here