Nu este prima data cand Dacia prezinta un Duster blindat Guvernului. Primul prototip a fost prezentat in 2014 si era echipat cu un motor de 1,5 dCI cu 110 CP si tractiune integrala. La vremea respectiva respecta standardele NATO, dar ideea a fost abandonata.

Dacia Duster Trails, un grup al pasionatilor de aventuri cu SUV-ul romanesc, noteaza ca Duster blindat va iesi de pe linia de asamblare de la Mioveni cu o caroserie in nuante specifice Armatei Romane.

Duster blindat disponibil in 2 variante

De data aceasta, SUV-ul romanesc va fi disponibil in 2 versiuni. Prima va avea protectie balistica Nivelul 3 conform standardului STANAG pentru caroserie si Nivelul 2 pentru geamuri. Blindajul este oferit optional si include Kevlar, dar si mai multe panouri din otel dur.

A doua varianta va fi echipata cu platforma pentru lansarea dronelor. SUV-ul romanesc este complet etans si va putea actiona ca o amfibie. Acesta va fi echipat cu blindak Nivelul 4 in unele zone are caroseriei, iar geamurile vor avea Nivelul 3. Dronele vor putea fi lansate din partea din spate a SUV-ului dupa indepartarea lunetei.

Ramane de vazut daca Guvernul va dori sa doteze Armata Romana cu astfel de blindate sau daca ideea va fi abandonata si de data aceasta.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here