In cazul in care ai facut de curand trecerea de la un smartphone cu Android la altul, desi nu este evident, ar fi bine sa inveti cum transferi apelurile recente.

Ideea de backup si restaurare la iPhone, daca urmezi pasii care trebuie, iti va crea o clona a vechiului telefon, de la apeluri recente, la SMS-uri si toate datele din interiorul aplicatiilor pe care le-ai avut vreodata instalate. Din pacate, pe Android, sistemul este un pic mai complicat. Indiferent de pasii pe care ii urmezi, sunt sanse infime sa ai pe noul telefon istoricul de apeluri sau mesajele in format text.

Din fericire, cum se intampla de obicei cand ai o problema cu telefonul din dotare, exista o aplicatie care sa ti-o rezolve. In mod realist, s-ar putea sa fie zece aplicatii care promit sa faca minuni, dar, din experimentele mele, cea mai eficienta este SMS Backup & Restore. Desi numele nu face referire la transferul apelurilor recente, functioneaza perfect si pentru asta sau doar pentru asta, in functie de nevoile tale.

Mecanismul transferului este cat se poate de simplu si nu trebuie decat sa urmezi cativa pasi. Instalezi aplicatia pe ambele telefoane si iti poti transfera datele chiar si pe calea aerului, daca nu te incanta ideea de backup manual in Google Drive si restaurea din acelasi cloud al gigantului din Mountain View.

Voi detalia varianta cea mai simpla. Descarci aplicatia SMS Backup & Restore din Google Play folosind acest link. Pornesti aplicatia pe ambele telefoane si ii acorzi incredere, permitandu-i acces la agenda, SMS-uri si istoric apeluri. Din meniul stanga sus, accesezi sectiunea Transfer pe ambele telefoane.

Pe vechiul telefon, optezi pentru Send from this phone. Pe noul telefon, faci un tap pe Receive on this phone. Trebuie sa ai Wi-Fi si Bluetooth activ pe ambele dispozitive. Dupa cateva secunde, terminalele ar trebuie sa se recunosca intre ele si sa le poti imperechea. Transferul datelor ar trebui sa inceapa dupa cateva secunde, cu o interventie minima din partea ta. Daca iti mai este ceruta vreo permisiune, acord-o pentru a finaliza procesul de restaurare. Bucura-te de noile tale date.

Recomandari