Facebook Messenger a evoluat foarte mult de-a lungul anilor, dar asta nu inseamna ca toate functiile noi sunt incantatoare. Una dintre cele mai frustrante implica un pic de neatentie si te trezesti cu SMS-urile in Messenger.

Pe terminalele cu Android, aplicatiile pe care le instalezi au un pic mai multa flexibilitate cand vine vorba de interactiunea cu serviciile de sistem sau aplicatiile preinstalate. Asta inseamna ca-ti poti personaliza mai bine experienta utilizarii telefonului. In acelasi timp, s-ar putea sa te enervezi mai tare, daca nu te pricepi si programe aparent banale sa reuseasca sa te supere la culme.

Din momentul in care Facebook Messenger a intrat in categoria aplicatiilor care isi propun sa-ti centralizeze toate optiunile de comunicare mobila, e posibil sa te fi suparat. In teorie, cand ai rulat pentru prima oara aplicatia cu pricina, ai avut optiunea sa nu-i permiti interactiunea cu SMS-urile tale. In practica, sunt sanse foarte mari sa fi apasat din nestiinta pe Ok, ca sa treci rapid mai departe.

Din fericire, combinarea conversatiilor din SMS-uri cu cele din Messenger poate fi solutionata cu doar cateva tap-uri. Daca ti-ai dat insa acordul la prima rulare sa-ti combini contactele din agenda cu prietenii de pe Facebook, gestul respectiv este ireversibil.

Din interfata Facebook Messenger pentru Android, fa un tap in coltul din dreapta sus pe poza ta de profil. Navigheaza un pic mai jos printre optiunile disponibile si fa un tap pe SMS. Daca vrei sa dezactivezi orice fel de interactiune in SMS-uri si Messenger, debifeaza prima functie din partea de sus a ecranului Off. Daca nu vrei sa dezactivezi, ci doar sa o personalizezi, un pic mai jos, poti schimba culorile SMS-urile pentru a le diferentia in conversatia din Messenger. Exista si posibilitatea dezactivarii previzualizarii continutului la SMS-uri, daca asta este tot ce te deranjeaza.

Recomandari