Unii utilizatori tin la sanatatea bateriei telefonului mobil la fel de mult ca la propria lor sanatate. Pentru a avea un dispozitiv cu o durata cat mai mare de viata a bateriei, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.
Smartphone-urile au devenit o extensie a mainii noastre. Vrem, nu vrem, unii dintre noi stam toata ziua cu telefonul in mana. Uite ce ar trebui sa faci pentru a-ti pastra bateria sanatoasa si functionala cat mai mult timp.
Foloseste incarcatorul original
Un incarcator care nu este special conceput pentru modelul de telefon pe care il ai, poate sa isi lase amprenta in mod negativ asupra bateriei. Sa presupunem ca ti-ai pierdut incarcatorul sau ca s-a defectat. Pe piata exista o multime de incarcatoare de la diferiti producatori. Cel mai bine este sa iti cumperi un incarcator original de la producatorul telefonului, chiar daca este mai scump. In caz contrar, risti ca bateria sa fie afectata si sa-ti inlocuiesti terminalul mult mai devreme decat ar trebui.
Nu incarca telefonul cand este cald
Telefoanele se incalzesc in urma utilizarii. Greseala apare aici, caci multi utilizatori conecteaza telefonul cald la incarcator. Concluzia? Bateria se va supraincalzi si starea de sanatatea va fi afectata. Un alt sfat important este sa renuntati la husa atunci cand puneti telefonul la incarcat.
100% sau mai putin?
Unele voci spun ca nu este indicat sa ne incarcam telefonul pana la 100%, in timp ce altele sustin contrariul. Desi pare ciudat, bateria telefonului este afectata atunci cand este incarcata pana la procentul maxim. Probabil ati observat ca aceasta se incarca intr-un timp mai scurt pana la 80%, iar diferenta de 20% necesita un timp mai mare. Incercati sa mentineti nivelul bateriei intre 20% si 80%.