USB-C a devenit un standard in materie de incarcare in industria dispozitivelor inteligente. Unele device-uri pot fi incarcate de la 0 la 100% in mai putin de ora. Suna bine, dar acest lucru nu functioneaza cu orice fel de cablu USB-C.

Un port USB standard trimite 2,5W catre dispozitivul conectate. Incarcarea rapida ajunge la 15W, iar in cele mai norocoase cazuri pana la 100 W. Pentru a te bucura de incarcarea rapida a telefonului sau a tabletei ai nevoie si de un adaptor pe masura, nu doar de un cablu USB-C.

Verifica ambalajul si specificatiile cablului

Cu alte cuvinte si cablul USB-C influenteaza incarcarea dispozitivului. Pentru a afla daca cablul tau permite un astfel de mod, primul pas este sa verifici ambalajul telefonului, dar si informatiile din cutia acestuia.

Daca ai primit un cablu USB-C in cutie, poti verifica specificatiile acestuia online sau pe site-ul producatorului. Verifica grosimea cablului. Desi pare fara sens, chiar este importanta. Cablurile de incarcare rapida sunt putin mai groase decat cele obisnuite.

Unele cabluri pot avea imprimat un semn de tipul unui fulger. Acest lucru inseamna ca a fost conceput pentru incarcare rapida.

Regula principala in materie de adaptoare si cabluri

Foloseste intotdeauna adaptoare si cabluri concepute pentru modelul telefonului tau. In  acest fel vei obtine viteze mai mari de incarcare si nu vei deteriora bateria acestuia. Chiar daca pare tentat sa cumperi un cablu sau un adaptor mai ieftin, gandeste-te la telefonul tau. De exemplu, este mai suportabil sa platesti 200 de lei pe un adaptor, de exemplu, decat sa iti cumperi unul de 20 de lei, iar peste ceva timp sa fii nevoit sa iti cumperi un telefon nou.

Recomandari