Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Majoritatea utilizatorilor isi tin telefonul in buzunar, iar in cele mai multe dintre cazuri, telefonul imparte buzunarul cu cheile, bani sau alte lucruri. In portul de incarcare intra tot felul de scame, praf, mizerie sau impuritati, iar intr-o zi utilizatorii constata ca telefonul se incarca mai greu sau nu se mai incarca.

Cand apare o astfel de situatie, primul instinct este sa dam vina pe priza, pe adaptor sau pe cablul USB. Ne plimbam cu telefonul pe la toate prizele din casa si constatam ca nu se mai incarca, iar in unele cazuri procesul de incarcare dureaza mai mult ca inainte. In aceste situatii nu strica sa aruncati o privire direct in portul de incarcare al telefonului. In acel loc se aduna praf sau alte impuritati de la transportul in buzunar sau in geanta.

Iata ce ai de facut pentru a curata portul de incarcare al telefonului tau

Portul de incarcare se curata foarte usor acasa si nu este necesar sa mergeti la service-uri specializate. In primul rand trebuie sa stati intr-un loc cu lumina buna, de preferat lumina naturala pentru a vedea exact ceea ce se afla in portul de incarcare. Ulterior, luati o scobitoare sau ac, introduceti-l si trageti usor afara praful si impuritatile.

Eu folosesc de obicei sarma de la covirigi. Da, da, acei covrigi care iti fac pofta si care se vand pe suport de sarma. Aceasta este foarte subtire, se modeleaza usor, iar pentru mine este mult mai practic si comod sa folosesc sarma de la covrigi decat un ac.

In timpul curatarii este nevoie de atentie sporita pentru a nu lovi sau zgaria vreun circui de incarcare. In caz contrar, riscati sa aveti parte de alte surprize nu tocmai placute. De asemenea, acest proces nu trebuie repetat foarte des. Cel ma indicat este sa curatati portul de incarcare cam de 2-3 ori pe an.

Cum a fost in cazul meu?

Am descoperit lucrul acesta acum cativa ani buni. Aveam un iPhone 6,iar dupa 1 an si ceva de utilizare mufa de la cablul USB nu mai intra toata in port si nici nu se mai auzea acel sunet care confirma cuplarea dintre cele 2. Telefonul nu se mai incarca sau se incarca doar in anumite pozitii si trebuie sa ramana nemiscat. Mi-a spus un prieten de acest truc si cand am facut curatenie simteam ca nu se mai termina. Praful si impuritatile erau foarte indesate.

Acest truc se poate folosi pentru orice telefon iOS sau Android indiferent de vechime. Vei ramane surprins de cantitatea de praf pe care o vei scoate din portul telefonului tau.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here