Automatizarea, realitatea virtuală sau augmentată sunt noile coordonate în care va evolua lumea într-un viitor relativ apropiat. Interacţiunea cu obiectele va fi transformată de tehnologie. Un start up fondat în Braşov face din orice suprafaţă una inteligentă, prin intermediul realităţii augmentate. Astăzi, la România Fast Forward, cunoaştem povestea Lampix.
„Lampix este mascată într-o lampă ca oricare alta, însă proiectează o realitate augmentată pe orice suprafață fizică. Fără lentile și alte periferice, utilizatorii Lampix pot interacționa digital cu documente analogice și alte obiecte. Lampix include, desigur, lumini LED, un computer Raspberry Pi3, un proiector, o cameră video și o cameră HD. Proiectorul afișează «ecranul» pe suprafață, în timp ce camerele conlucrează pentru a vă capta mișcările, pe care, apoi, computerul și softul său conlucrează pentru a le interpreta. Lampix oferă o interfață de programare deschisă, pentru ca dezvoltatorii să construiască propriile aplicații”.
Lampix transformă o masă oarecare într-o imensă „tabletă”. Poți desena, scrie cu mâna pe o hârtie sau chiar pe masă, Lampix scanează, transformă totul în format digital și te lasă să lucrezi pe documentul respectiv, în continuare, la o dată ulterioară, să-l transmiți prin email etc.
Pentru că nu ajunge să ai idei geniale, ci trebuie să știi cum să le valorifici, Mihai Dumitrescu s-a asociat cu George Popescu, un om de afaceri român cu numeroase conexiuni internaționale, iar cei doi au constituit o companie care se numește, precum produsul, Lampix, și are sediul în San Francisco.
Realizatorii Lampix consideră că produsul lor va avea un mare impact asupra omenirii, asemenea altor mari invenții, precum computerele și telefoanele inteligente, fiindcă elimină necesitatea unui ecran, tastaturi, mouse.
Gasesti aici tot reportajul despre Lampix realiazt de digi24.ro in emisiunea Romania Fast Forward